avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere program lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere program lucru

Buna ziua,
Din cauza faptului ca firma la care lucrez nu mai are incasari momentan, ne obliga sa facem cereri de reducere a programului de lucru de la 8 la 2 ore. Ni s-a spus ca daca nu prezentam aceste cereri sa ne prezentam demisia. Practic suntem santajati. Mai ales ca in actele aditionale la CM o sa fie trecute 2 ore, platiti o sa fim tot pentru 2 ore, dar o sa stam 8 sau mai multe. In prezent contractul prevede 8 ore/5 zile pe saptamana, iar noi stam 11 ore pe zi si 6 zile pe saptamana. Ce putem face in cazul acesta? Mai ales ca in judetul nostru patronul si ITM-ul sunt mana in mana si ne gandim ca nu o sa se intample nimic, chiar daca o sa vina in control.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:08, 11 Decembrie 2012
Daca asa considerat ca sunt "mana in mana", depuneti sesizarea la forurile superioare ale ITM-ului : Inspectia Muncii si/sau Ministerul Muncii.

Daca semnati sub presiune acele acte, ar trebui sa aveti si martori prezenti ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract demunca, respectat sau nu? ganciumonica ganciumonica in contractul de munca semnat se specifica: 8 ore/zi, 5 zile pe saptamana, dar se lucreaza 12 cu 36 fara sa se tina cont de repaosul saptamanal sau de ... (vezi toată discuția)
Am gemeni Alina Salcie Alina Salcie buna ziua,dupa 9 luni de munca am nascut 2 gemeni si de la stat nu primesc decit alocatia.M-am reintors la munca si am cerut cele 2 ore de alaptat iar drept ... (vezi toată discuția)
Seful incearca sa ma oblige sa demisionez moreno moreno In ziua de vineri 17 06 2011,ajuns la locul de munca,sunt intampinat de portar spunand ca patronul,i-a spus sa nu imi mai permita accesul in incinta societatii ... (vezi toată discuția)