avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

Sunt nascuta in iunie 1958 si am 23 ani lucrati din care 20 cu grupa a 2 a si schimbul 3.Momentan nu am serviciu.Intrebarea mea ar fi: cum si cand ma incadrez la pensie de drept sau la pensie anticipata?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:13, 11 Decembrie 2012
Daca anii de grupa sunt in procent de 100%:
-Mai aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca de 5 ani(3 luni la 1 an).
Asta ar insemna ca aveti un stagiu total de cotizare de 23+5=28 de ani.
Nu aduc nici o reducere a varstei standard de pensionare,deoarece nu indeplini condtia de stagiu de 31 de ani si 1 luna.
Asadar,limita de varsta la 61 de ani si 1 luna.
Conditiile pentru pensie anticipata partiala cu penalizare sunt:
Varsta 56 de ani si 1 luna.
Stagiu de cotizare de 31 de ani si 1 luna,fara stagiu asimilat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata vasilena48 vasilena48 Buna ziua,sunt nascuta pe 23 noiembrie 1958,am o vechime in munca de 33 ani si 4 luni fara intrerupere din care 21 ani si 7 luni in grupa a II-asi as dori sa ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata vasilena48 vasilena48 Buna ziua,sunt nascuta pe 23 noiembrie 1958,am lucrat 33 ani si 4 luni din care 21 ani si 7 luni grupa II,as dori sa-mi spuneti cand pot sa ma pensionez ... (vezi toată discuția)
Cand se poate pensiona?? psorinp psorinp Sotia nascuta in sept 1958, angajata din 1.10.1981 si pana in prezent, cu 4 ani de facultate din 1977-1981 si cu 8 ani si o luna de munca in grupa II ... (vezi toată discuția)