avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Politie: refuz acceptare probe in dosar penal pe motiv ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Politie: refuz acceptare probe in dosar penal pe motiv ca ei nu fac probatoriul.

Vi se pare normal ca Politia sa refuze niste CERERI de administrare de probe (gen: audiere martori, reaudiere suspecti,etc), intr-un dosar care se afla in cercetare culmea la ei, pe motiv ca sarcima probatiunii ii revine procurorului?
Cel mai recent răspuns: kisso , utilizator 21:00, 11 Decembrie 2012
In unele cazuri paseaza la parchet ca sa raspunda la cereri.
Politia nu se implica efectiv.
Uneori se tem ca parchetul va infirma solutia politistului.
Li se intampla ceva rau daca parchetul infirma solutia politistul?

Ma rog sa ceri sa fie audiat suspect x1,x2x,x3 cu privirea la a1,a2,a3 si ei sa zica ca procurorul face probatiunea, mi-e cam aiurea,

Deci atat teoretic cat si practic orice proba o ceri, trebuie s-o ceri procurorului de caz, deoarece politistul nu este organul abilitat sa ia masuri!?
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2012
kisso, utilizator
Pe art 180 CP am impresia ca asa se procedeaza in general.

Se dau multe NUP-uri...
Art. 180 - Cercetari in vederea inmanarii citatiei
Daca persoana citata si-a schimbat adresa, agentul afiseaza citatia pe usa locuintei aratate in citatie si se informeaza pentru aflarea noii adrese, mentionand in procesul-verbal datele obtinute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala Gabrielyes Gabrielyes Buna seara tuturor! Acesta fiind primul meu mesaj in forum, doresc sa salut si sa felicit membrii acestei comunitati, unde am avut de invatat foarte multe ... (vezi toată discuția)
..propunere facuta de catre organul de cercetare penala !! tutu12 tutu12 In urma unei plangeri penale , Parchetul trimite spre cercetare , organului de cercetare -politiei . La terminarea cercetarilor ,politistul face un raport ... (vezi toată discuția)
Impedicarea accesului la justitie kisso kisso IMPEDICAREA ACCESULUI LA JUSTITIE Imi poate spune cineva ce sa fac in cazul urmatorul: 1. Probleme cu o gasca de huligani,intocmit dosar penal A1: unul ... (vezi toată discuția)