avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante contract cu firma administrare complex ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante contract cu firma administrare complex rezidential

Buna ziua, am contract cu o firma de administrare pentru un apartament intr-un complex rezidential. Din cauza faptului ca sumele facturate in fiecare luna sunt destul de mari si nu mi-au oferit justificari pentru acest lucru, am ales sa nu le mai platesc.
Drept urmare mi-au luat contorul de apa si mi-au lasat apartamentul fara apa. Contractul este semnat de ei cu apa nova si impartit la fiecare apartament pe baza contoarelor individuale.
Au voi sa faca asa ceva ?
Cel mai recent răspuns: petrecg , utilizator 21:11, 14 Decembrie 2012
Nu ati precizat concret limitele de compertenta negociate si asumate in contract
Contorul de apa era proprietatea dvs?
Am semnat un proces verbal de predare-primire apartament, care este anexa la contract, unde este mentionat faptul ca am receptionat indexul la contoarele de apa, gaze si electricitate. Acum cred ca este interpretabil, daca mi-au predat si contuarele odata cu indexul. Pe de alta parte eu consider ca este o metoda abuziva faptul ca ei imi opresc apa pentru alte datorii. Contorul este montat pe spatiile comune, pe hol langa usa mea.
Am contract de prestari servicii cu o persoana juridica, care se ocupa cu administrarea unui complex rezidential. Pentru neplata facturilor pe care le consider abuzive, in loc sa ajungem in instanta unde consider ca se vor clarifica aceste aspecte, ei au ales sa ma debranseze de la utilitatile publice, apa. Stiu ca ai dreptul sa debransezi un locatar de la utilitatile publice daca esti asociatie, dar aici este o persona juridica.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2012
petrecg, utilizator
Din moment ce ei au semnat contractul cu furnizorul de apa ei sunt obligati sa plateasca consumurile inregistrate de contoru/ contoarele prevazute in contract (de obicei cele de bransament). In baza facturii si indexurilor contoarelor interioare fac o redistribuire a acestor consumuri catre consumatorii de drept. Acestia din urma trebuie sa plateasca acele consumuri.

Inteleg ca Dvs. sunteti in conflict cu ei dar acest lucru nu va exonereaza de la plata consumurilor.
Pe cale de consecinta, consumi si nu platesti, se opreste furnizarea respectivei utilitati (in cazul acesta apa). Au acest drept, si l-ar avea si asociatia daca ar exista.

Dvs. asteptati ca ei sa va dea in judecata ca sa probati sume care le considerati nejustificate. Ei poate nu au acest interes. Daca este in interesul Dvs. sa rezolvati problema de ce nu ii dati in judecata.

Pe forum asistam la multe astfel de cazuri in care cineva nemultumit de costuri alege neplata. Aceasta nu este o solutie, si deobicei inrautateste situatia.

Si tot pe forumuri am observat ca multi dau banii fara sa cumpaneasca bine , de parca ii obliga cineva sa se lase jumuliti. Oricum, oricine are dreptul sa refuze sa plateasca indiferent de consecinte.

Alte discuții în legătură

Diferențe consum apă contor de apartament și contor general al ansamblului residențial catalin27smb catalin27smb Locuiesc într-un ansamblu rezidențial format din 8 blocuri. Fiecare apartament din complex are prevăzut un contor de apă. Fiecare bloc este prevăzut cu un ... (vezi toată discuția)
Oprire apa la tot blocul BX BX Datorita a doi datorinci din 50 care nu si-au achitat facturile la apa, asociatia a primit o notificare de la compania de apa ca vor opri apa in tot blocul ... (vezi toată discuția)
Despre pierderile de acm(apa calda menajera)... ndan57 ndan57 :sorry:firesc este sa nu se impute si celor cu CT si chiar celor debransati de la sistemul centralizat. In cadrul asociatiei o persoana care implemenreaza un ... (vezi toată discuția)