avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cale de atac
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cale de atac

Buna ziua,
Am inaintat judecatoriei o ordonanta presedintiala. Nu am primit nici o citatie sa stiu data, ora si sala unde va avea loc judecarea cauzei. Mi-a fost anulata cererea ca netimbrata. Lucrul acesta l-am vazut pe portalul instantei.
Va rog sa-mi spuneti daca pot ataca aceasta solutie? Daca da, cum?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:46, 15 Decembrie 2012
Introduceti o noua cerere pe care sa o timbrati.
Intervenţie moderator

Vă rog să nu deschideţi aceeaşi discuţie de mai multe ori, contravine pct. 3.3 din regulamentul de postare în Forum. Continuaţi subiectele iniţiate folosind butonul "răspunde".
Mulţumesc!

Gabriela Pintea

arinaioana a scris:
Buna ziua,
Va redau mai jos situatia de pe portalul instantei:
La primul termen : Se amana - Lipsa procedura cu partile.
La al doilea termen: "Anuleaza cererea reclamantei ca netimbrata si obliga reclamanta la plata ..... lei cheltuieli de judecata."
Cum pot demonstra ca nu am fost citata si nici nu am avut cunostinta de taxa de timbru?
Multumesc

n53 a raspuns:
cam TOTUL depinde de :
a) ”cutuma” poștei în domeniu : dacă în zona dvs. se obișnuiește ca factorul poștal să mai uite de îndatoririle de serviciu potrivit Fișei postului și, în loc să vă înmâneze la timp și personal corespondența/Citația să semnați de ea, semnează el și . . . ;
b) la primul termen, instanța : trasează sarcina timbrării, valoarea și obligativitatea depunerii Întâmpinării și termenul limită a depunerii, avertizează sancțiunea netimbrării potrivit C.Proc.Civ. etc etc S-ar putea să existe un viciu de procedură cu una din părți sau . . .
c) odată ce instanța "Anuleaza cererea reclamantei ca netimbrata si obliga reclamanta la plata ..... lei cheltuieli de judecata." : NU mai e posibil un viciu de procedură (decât în cazuri cu totul excepționale din neatenția instanței/lipsa de experiență) deoarece, instanța a primit Dovada citării dvs cu P.V. și a depus-o la dosar.Aici este TOT SECRETUL : verificați la Arhivă dosarul sub acest aspect și Încheierea de ședință de la termenul respectiv, în ea veți descoperi secretul respingerii acțiunii dv.Până NU se redactează hotărârea judecătorească : dosarul este în fichetul judecătorului și apoi, la grefiera de ședință pt redactarea în continuare a hotărârii deci nu-l puteți consulta.
Aveți deschisă calea de atac în apel sau direct în recurs potrivit încadrării cauzei dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul pensiei Punk_Kitty Punk_Kitty Buna ziua, Ma numesc Aurel sunt nascut in 18.10.1950,actualmente sunt pensionat pe caz de boal gradul 2 avand o vechime in munca de 41 ani si 7 luni. Pensia ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala alindaria alindaria am luat o amenda acu o luna si fumatate si am refuzatsa o semnez,si din ce stiu eu nici martori nu a gasit .as vreasastiu daca in termen de 30 zile nuti ajunge ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj dovleac dovleac Buna ziua , ma numesc Dovleac Alina, am efectuat doua luni de somaj din cele 12 dupa care m-am angajat laun hotel restaurant. Lucrez de 3 luni de zile si nu mi ... (vezi toată discuția)