avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de cresterea copilului

Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu un raspuns la o problema personala. Din luna noiembrie 2012 am intrat in concediu de cresterea copilului pentru 1 an, in luna octombrie a fost trimisa o lucrare stiintifica spre premiere la for superior,de catre colaboratorul meu, iar de 1 saptamana a fost acceptata la plata, fiind doar 2 autori suma se va imparti in mod egal si este impozitata cu 16%.
Intrebarea mea este daca mi se vireaza acesti bani in cont nu ma va afecta acest lucru avand in vedere ca eu am intrat in concediu de crestere a copilului, iar cand lucrarea a fost trimisa eram in prenatal? Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2012
stefan06, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:08, 12 Decembrie 2012
1. Iata ce spune OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 16
...
(2) Dreptul la indemnizațiile prevăzute la art.2 alin.(1), respectiv la art.5 și art.9 alin.(4) și (5) se suspenda incepand cu ziua următoare celei în care:
...
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului și copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...
(3) Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu. Prevederile se aplica si in cazul consilierilor locali.

2. Asadar eu consider ca dvs. va incadrati in prevederile art.16(3) din OUG 111/2010 deoarece sumele primite privesc o activitate desfasurata inainte de a intra in CCC.

3. Puteti sa intrebati si la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC (pentru a nu va trezi ca vi se imputa suma primita si a vi se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere si ingrijire copil Florina18 Florina18 Se poate obtine si indemnizatia lunara de crestere copil si salariu in acelasi timp? La ce fel de venituri se refera- OUG 111/2010 art 16 (3)Plata ... (vezi toată discuția)
Model cerere incetare indemnizatie crestere copil cristinaaura cristinaaura Va rog frumos ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de cerere pentru incetarea indemnizatiei pentru crestere copil? (vezi toată discuția)
Contract civil oanaelena88 oanaelena88 Buna ziua! Sunt angajata cu contract individual de munca din martie anul trecut. Din luna noiembrie lucrez part time la o firma cu contract civil perioada ... (vezi toată discuția)