Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu un raspuns la o problema personala. Din luna noiembrie 2012 am intrat in concediu de cresterea copilului pentru 1 an, in luna octombrie a fost trimisa o lucrare stiintifica spre premiere la for superior,de catre colaboratorul meu, iar de 1 saptamana a fost acceptata la plata, fiind doar 2 autori suma se va imparti in mod egal si este impozitata cu 16%.
Intrebarea mea este daca mi se vireaza acesti bani in cont nu ma va afecta acest lucru avand in vedere ca eu am intrat in concediu de crestere a copilului, iar cand lucrarea a fost trimisa eram in prenatal? Va multumesc.
1. Iata ce spune OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 16
...
(2) Dreptul la indemnizațiile prevăzute la art.2 alin.(1), respectiv la art.5 și art.9 alin.(4) și (5) se suspenda incepand cu ziua următoare celei în care:
...
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului și copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...
(3) Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu. Prevederile se aplica si in cazul consilierilor locali.
2. Asadar eu consider ca dvs. va incadrati in prevederile art.16(3) din OUG 111/2010 deoarece sumele primite privesc o activitate desfasurata inainte de a intra in CCC.
3. Puteti sa intrebati si la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC (pentru a nu va trezi ca vi se imputa suma primita si a vi se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC).
Contract civil
oanaelena88
Buna ziua! Sunt angajata cu contract individual de munca din martie anul trecut. Din luna noiembrie lucrez part time la o firma cu contract civil perioada ... (vezi toată discuția)