Buna ziua,
Sunt in CCC din luna ianuarie, in septembrie copilul implinind un an. In luna iulie am primit un bonus banesc de la firma la care am fost angajata, pentru activitatea prestata in 2013. As dori sa stiu daca acest lucru influenteaza plata indemnizatiei, atata timp cat nu a fost vorba de un venit impozabil din salariu (am contractul de munca suspendat) si a fost o chestiune punctuala, care nu se va mai repeta.
Va multumesc, astept raspunsurile dvs.
Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 16
...
(3) Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu. Prevederile se aplica si in cazul consilierilor locali.
Va multumesc pentru raspunsul dat. Fiind vorba, intr-adevar, de o suma primita in baza contractului individual de munca, mai precis a ROI, inseamna ca nu ar trebui sa mi se suspende plata indemnizatiei.
Pentru mai multa siguranta, probabil o sa fac o intrebare si la Agentia de plati.
Inca o data, va multumesc!
1. Acel bonus nu l-ati primit pentru desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de CCC deci nu constituie un motiv sa vi se retina indemnizatia pentru CCC.
2. Este bine sa intrebati si la AJPIS sau chiar la ANPIS, pe e-mail, la: anps@pretatiisociale.ro
Astazi am primit urmatorul raspuns de la ANPIS, pe email. Il atasez:
"Ministerul Muncii, Familiei,Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice
Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala
sos.Panduri nr.22, sector 5, Bucuresti
tel : 021.313.60.47
fax : 021.313.60.98
www.prestatiisociale.ro
Buna ziua,
Va comunicam ca potrivit art. 16 alin. (3) din OUG nr. 111/2010 plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în situaţia în care beneficiarii acestei indemnizaţii primesc diverse sume în baza legii, contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu. Prevederile se aplică şi în cazul consilierilor locali.
In cazul in care suma primita se incadreaza in prevederile de mai sus plata idemnizatiei nu va fi suspendata.
O zi buna!"
Asadar, sa speram ca plata indemnizatiei va fi asigurata si pt luna iulie si ca nu o sa ma trezesc peste vreo 3-5 ani ca trebuie sa restitui nush ce sume, plus penalizari...:confused:
Numai bine!