buna ziua.pot primi indemnizatia de crestere copil in cazul in care am o intreprindere individuala iar activitatea nu e suspendata dar fara venituri??din martie este depus dosarul iar un raspuns inca nu am primit.multumesc
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 16
...
c) realizeaza venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, de maximum 6 ISR intr-un an calendaristic.
2. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010:
Art. 6
...
(2.1) In situatia persoanelor care realizeaza concomitent venituri supuse impozitului din mai multe surse, concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului se acorda pe baza documentelor doveditoare privind suspendarea a cel putin uneia dintre activitati, cu respectarea prevederilor art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanta de urgenta
...
3. Asadar daca I.I. este singura dvs. sursa de venit a atunci va trebui sa suspendati activitatea ei pe perioada CCC.
4. Pentru un raspuns oficial puteti intreba la ANPIS, pe e-mail, la: anps@pretatiisociale.ro
5. Despre ce dosar este vorba si unde l-ati depus?
dosarul pt indemnizatia de crestere copil.l-am depus la Directia de Asistenta Sociala in data de 30 martie 2015.veniturile din salarii sunt suspendate si a mai ramas I.I.care are venitul minim care il accepta la finante pe declaratie.(pt k am inteles k nu se poate depune declaratia pe 0)
doamnele de la D.A.S. nu accepta dosarul pana ce nu depun o noua cerere iar indemnizatia sa o primesc doar din septembrie sau octombrie.dar dak eu depun akm o noua cerere cea din martie nu se anuleaza??motivul fiind k nu au avut legea care sa spuna concret *k cel putin o activitate trebuie suspendata.in cazul acesta ce se poate face??iar a doua problema este k nu am primit nici o decizie prin care sa fiu instiintata k dosarul este respins.