avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna ziua.pot primi indemnizatia de crestere copil in cazul in care am o intreprindere individuala iar activitatea nu e suspendata dar fara venituri??din martie este depus dosarul iar un raspuns inca nu am primit.multumesc
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
nikovlad, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:52, 13 Octombrie 2015
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 16
...
c) realizeaza venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, de maximum 6 ISR intr-un an calendaristic.

2. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010:

Art. 6
...
(2.1) In situatia persoanelor care realizeaza concomitent venituri supuse impozitului din mai multe surse, concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului se acorda pe baza documentelor doveditoare privind suspendarea a cel putin uneia dintre activitati, cu respectarea prevederilor art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanta de urgenta
...

3. Asadar daca I.I. este singura dvs. sursa de venit a atunci va trebui sa suspendati activitatea ei pe perioada CCC.

4. Pentru un raspuns oficial puteti intreba la ANPIS, pe e-mail, la: anps@pretatiisociale.ro

5. Despre ce dosar este vorba si unde l-ati depus?
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
dosarul pt indemnizatia de crestere copil.l-am depus la Directia de Asistenta Sociala in data de 30 martie 2015.veniturile din salarii sunt suspendate si a mai ramas I.I.care are venitul minim care il accepta la finante pe declaratie.(pt k am inteles k nu se poate depune declaratia pe 0)
1. Daca ati suspendat contractul individual de munca (CIM) nu mai este nevoie sa suspendati si activitatea I.I.

2. Atentie insa ca pe perioada de CCC sa nu aveti venituri din I.I. mai mari de 3.000 lei pe an calendaristic.
doamnele de la D.A.S. nu accepta dosarul pana ce nu depun o noua cerere iar indemnizatia sa o primesc doar din septembrie sau octombrie.dar dak eu depun akm o noua cerere cea din martie nu se anuleaza??motivul fiind k nu au avut legea care sa spuna concret *k cel putin o activitate trebuie suspendata.in cazul acesta ce se poate face??iar a doua problema este k nu am primit nici o decizie prin care sa fiu instiintata k dosarul este respins.
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2015
nikovlad, utilizator
1. Faceti o sesizare la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro

2. Cu raspunsul primit va duceti din nou la Primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cresterea a copilului+venituri suplimentare? ana_iordache ana_iordache Se poate primi indemnizatiea de crestere a copilului daca se realizeaza si alte venituri?Am vechime de 1 an de zile, insa detin o intreprindere individuala, si ... (vezi toată discuția)
Pot lucra daca iau indemnizatie crestere copil? Aura24 Aura24 Buna seara . Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: sotul meu a intrat in concediu de crestere copil 2 ani, deoarece eu nu aveam dreptul. El lucreaza la ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului delia3 delia3 Tatal beneficiaza de indemnizatie pt. cresterea copilului daca realizeaza venituri din agricultura? mai exact are un pfa si pe baza declaratiei 221 ... (vezi toată discuția)