avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CAS la dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CAS la dividende

Buna ziua,
As dori sa stiu daca se plateste sau nu CAS la dividende daca persoana in cauza lucreaza cu contract de munca si la alta societate. Din cate stiu, legea 95 din 2006 actualizata prevede la art 257 ca nu se plateste CAS in cazul in care exista un contract de munca la alta societate. Exista alta lege care sa prevada altceva?, deoarece cei de la CAS mi-au trimis notificari de plata a CAS aferent dividendelor din 2010.
Cel mai recent răspuns: Apostol ionut , utilizator 10:03, 13 Decembrie 2012
Art. 257 lit. e din legea nr. 95 / 2006 este foarte clara in acest sens, respectiv se plateste contributia lunara de sanatate pentru veniturile din dividende numai in cazul in care nu se realizeaza venituri de natura celor prevazute la lit. a-d, dar nu mai putin de un salariu de baza minim brut pe tara lunar.
Daca persoana in cauza plateste deja contributia lunara de sanatate ca urmare a unui contract de munca, se va incadra la prevederile literei a), deci nu va mai plati si pentru veniturile realizate din dividende.
Raspundeti notificarilor invocant acest temei legal si solicitati sa va indice in ce baza legala se pretinde plata contributiilor lunare pentru veniturile din dividende.

Multumesc, am facut deja contestatie si o sa le cer sa imi indice dupa ce lege se orienteaza ei, am incercat si la ghiseu dar alea de acolo sunt atat de bine documentate incat nici nu stiu de vreo lege care le reglementeaza toata activitatea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie asistenta sanatate pentru dividente valeriurv valeriurv Un pensionar cu o pensie de cca. 2000 lei pe luna in anul 2009 si care primeste dividente trebuie sa plateasca CASS ? (vezi toată discuția)
Decizie impunere din oficiu -cass vioricadinu vioricadinu Buna ziua, Ma numesc Stefan Alexandru. Va rog sa ma lamuriti daca este normal sa primesc decizie de impunere din oficiu pentru plata CAS ( avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Plata contributiei asig.de sanatate asupra veniturilor din dividende mihanego mihanego am urmatoarea situatie: 1.profit aferent exercitiului financ.2007 repartizat la rezultat reportat, 2.in luna iulie 2008 asociatul unic,administrator,care nu ... (vezi toată discuția)