Acum doi ani am deschis un cont la o bancă pentru a primi alocația copilului pe el. Dobânda era 4.75%. Fără comision de administrare, retragere, constituire. Acum cam cam șase luni m-a sunat cineva să-mi spună că s-au strâns ceva bănuți și dacă nu vreau să-i mut într-un cont de economii că e dobânda mai mare. Era 5%. Nu mi s-a părut atractiv așa că am spus nu. Azi m-au sunat iar de la bancă și mi-au spus că au un alt cont de economii cu 6% dobândă. Le-am zis că mie îmi ajunge 4.75% cât am acum. La care ea mi-a răspuns că nu, am cont curent cu dobândă 0.2%. Contul Junior pe care îl aveam eu nu mai există în portofoliul băncii. După calculele mele banca îmi datorează prin dobândă cam 1000 lei. Însă au modificat tipul contului, inclusiv dobândă (bănuiesc că și comisioane) fără să mă anunțe nimic. Ce pot să fac într-o astfel de situație? Pot face ceva? Mulțumesc anticipat pentru răspuns! X-(
Acum 4 ani am patit si eu ceva asemanator.
M-am adresat OPC care, bineinteles, nu mi-a dat castig de cauza.
Ideea este simpla: nu veti castiga nimic decat in situatia in care veti reusi sa demonstrati ca banca nu a anuntat modificarile efectuate; si la acest capitol sunt acoperiti prin simpla afisare a unei foi volante in interiorul bancii, la ghisee. Adica, daca Dvs. in decursul a mai multor ani, nu ati intrat macar intr-o sucursala/ agentie a bancii respective, nu ati avut de unde cunoaste modificarile intervenite. Deci pierderea este in totalitate a Dvs.
Cont
lacrima2
as vrea sa depun la banca, ceva valuta, putinii banuti pe care i-am strans
cel mai avantajos e un cont de economii? sau un depozit?
ce modalitati am de a ... (vezi toată discuția)