avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune de partaj

Buna ziua, sunt o persoana divortata prin notariat, de comun acord. initial am hotarat sa vindem tot ceea ce este in proprietatea noastra ( o constructie noua, locuibila doar parter imprejmuita de 1400 mp teren, un alt teren extravilan de 130000 mp si 2 masini proprietate personala) si sa ne achitam datoriile( doua credite nevoi personale si doua carduri de cumparaturi folosite pt a cumpara materiale de constructie) ceea ce ramanea urmand a se imparte in mod egal. In acest moment fostul meu sot refuza sa plateasca jumatate din aceste rate lunare pana la vindere, eu locuind in casa cu fiul nostru minor ce mi-a fost incredintat. Specific faptul k sotul meu nu a avut venituri declarate in toti cei sase ani de casatorie, eu avand un servici constant in acesti ani. intrebare mea este : daca a-si incepe procedura de partaj ce sanse a-si avea sau daca exista o posibilitate legala de a-l obliga sa participe la datorii? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 14:19, 12 Decembrie 2012
Aveti sanse.
Parerea mea e in sensul de a plati dvs ratele daca aveti posibilitatea, iar la partaj sa solicitati restituirea sumelor pe care le-ati platit in beneficiul fostului sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj atribuire cota 50% in natura, revenire in imobil? tinaa tinaa buna seara .va rog sa ma ajutati cu niste informatii referitoare la partaj in natura , mai exact atribuirea unei cote din imobil fostului sot . in prezent ... (vezi toată discuția)
Divort - partaj probleme cristina_mihaela cristina_mihaela Am o prietena care dupa multi ani doreste sa inainteze actiune de divort dupa aceasta vacanta judecatoreasca. In timpul casatoriei, sotul avand ... (vezi toată discuția)
Juridic gheorghelupu gheorghelupu Vreau sa aflu si eu daca pot sa fac proect pe o constructie daca este realizata de sotie si fostul sot pe terenul tatalui ei fara autorizatie ,specific ca nu ... (vezi toată discuția)