avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigii munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigii munca

am lucrat intr-un call center am 4 ani vechime si din luna august nu nim s-au mai platit salariile .Pe luna noiermbrie ni s-a acordat un somaj tehnic care nu s-a platit si acum ni s-a acordat un preaviz de 20 zile lucratoare spunandu-se ca nu se stie cand se vor face platile .Am achtionat firma in instanta primul termen fiind pe data de 17 ianuarie 2013 .Credeti ca vor mai reusi sa mai primim drepturile salariale si pana cand se vor face platile iar dreptul de somaj in putem avea daca firma din septembrie nu a mai platit cas-ul
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 15:07, 12 Decembrie 2012
Instanta va obliga angajatorul la plata salariilor restante.
Cat despre dreptul la somaj, acesta nu este conditionat de plata contributiei de catre angajator.
Numai in cazul in care pierde litigiul angajtorul , instanta il va obliga pe acesta la plata salariilor restante ...
art.168 C.mun. prevede :
(1) Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.
...

art.272 C.mun. dispune : Sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare.

Astfel, angajatorul este cel care trebuie sa faca dovada platii salariului ...
freeelis a scris:

Numai in cazul in care pierde litigiul angajtorul , instanta il va obliga pe acesta la plata salariilor restante ...

Evident freeelis...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Există o condiționalitate între aplicarea prevederilor art. 272 codul muncii și plata de către angajator a contribuțiilor legale, pentru salariat viktorV viktorV Există o condiționalitate între aplicarea prevederilor art. 272 Codul Muncii și plata de către angajator a contribuțiilor legale, pentru salariat, în ... (vezi toată discuția)
Actionarea in justitie a angajatorului pentru neplata salariilor irinavoicu irinavoicu Buna seara, Daca firma angajatoare nu a platit salariile de cateva luni, ce acte sunt necesare pentru a actiona in justitie. Este necesar sa se faca ... (vezi toată discuția)
Concediere nacks nacks Buna ziua, am si eu cateva nelamuriri legate de o concediere si anume: La data de 05.09.2012 m am angajat in cadrul unei firme. Contractul individual de ... (vezi toată discuția)