avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plingere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plingere

Am fost angajata la o firma fara sa semnez CM si mi sa facut o demisie nesemnata de mine .In urma aceste angajari mi sa taiat somajul .Am facut plingere la ITM , raspunsul a depasit 30 zile dar iei au verificat angajatorul in format electronic si nu ce am depus eu in plingere. Am mers in audienta la inspectorul sef si astept iarasi 30 zile sa primesc un raspuns care nu se stie daca va fi cel corect. Ce ma sfatuiti sa fac mai departe .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:02, 14 Decembrie 2012
1) puteți formula și depune la unitatea de Poliție de care aparțineți, o Plângere Penală pt. ”demisia nesemnată de mine”.La citarea dvs. prin Citație tip de la Poliție, veți da o declarație de susținere a plângerii penale și menționați că vă constituiți și parte vătămată pt. ”mi s-a tăiat șomajul” în valoare totală de ”X” lei pentru ”N” luni de zile ;
2) pt. nesoluționarea în termen legal de 30 de zile a problemei, ar trebui un proces dar : vă puneți rău cu posibilul dvs. prieten (prieten în sensul că acel ITM v-ar putea soluționa pozitiv necazul dvs). Mai așteptați puțin, poate vă răspunde;
3) dacă dvs. solicitați ”una” și acel ITM vă răspunde ”alta”, e rost de acționare în justiție ca să-l determinați/obligați spus mai juridic să vă soluționeze problema dvs. și nu să bată câmpii!
@ cristinaferaru

1. Raspunsul unei institutii poate fi dat in termen de cel mult 45 de zile (termenul de 30 de zile se poate prelun gi cu inca 15 zile) , potrivit art.9 din OG nr.27/2002 ...

2. Daca nu ati primit inca raspuns de la iTM si s-a depasit termenul , atunci puteti :
- fie sesiza forurile superioare Inspectia Muncii si/sau Ministerul Muncii
- fie actionati in instanta pentru neraspunderea in termen.

3. ITM-ul nu are in competenta verificarea autenticitatii semnaturilor pe documentele emise de catre angajator .... prin urmare, nu se poate acuza ITM-ul ca bate campii ...
Aceasta competenta apartine Parchetului si/sau Politiei.
pentru a nu da o cumva o impresie de idee greşită privind răspunsul meu postat "Miercuri, 12 Decembrie 2012, 20:32, redau pct. meu nr.3 :

3) dacă dvs. solicitați ”una” și acel ITM vă răspunde ”alta”, e rost de acționare în justiție ca să-l determinați/obligați spus mai juridic să vă soluționeze problema dvs. și nu să bată câmpii!

dezvolt puţin şi clarific exprimarea mea cu privire la textul meu "dacă dvs. solicitați ”una” și acel ITM vă răspunde ”alta”, ADICÃ, dvs. solicitaţi ITM-ului lămuriri cu privire la faptul că "nu aţi avut CIM" iar ITM-ul să vă răspundă cam aşa : desfacerea căsătoriei unor cetăţeni străini pe teritoriul Algeriei, nu depinde de faptul că nu aveaţi CIM cu societatea "W".Sub acest aspect m-am referit la a "bate câmpii" şi nicidecum la altceva.Spre exemplu, ITM-ul ar putea să vă ofere corect, deci la subiect şi nu "să bată cîmpii" un posibil răspuns : problema solicitată de dvs. cu privire la falsa dvs. demisie NESEMNATÃ de dvs., nu intră în sarcina noastră de rezolvare.În acest sens, vă puteţi adresa organelor de cercetare penală din raza dvs. de domiciliu.

Unele instituţii mai au şi acum un vechi obicei de a se baza pe juriştii lor şi a răspunde cetăţeanului : ce vor şi când vor.Era o "scăpare de sub control" pe ici, pe colo.

In principiu, ITM-urile nu bat campii la raspunsurile date ... exagerarea dvs nu prea are legatura cu situatia practica ....
şi ITM-urile sunt tot instituţii ale statului de drept şi nicidecum nu putem garanta anticipat ce va fi.Eu aş fi curios să aflăm răspunsul primit de la ITM.Eu o vorbesc din practică, din sălile instanţelor de judecată etc etc dar fiecare cu opinia lui.

Alte discuții în legătură

30 de zile de la depunerea unei sesizari catre: i.t.m.bucuresti-inspectia muncii -garda financiara. nici un raspuns... ContSters212747 ContSters212747 Pe data de 23.06.2011 ( luna Iunie ) am sesizat Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti- In legatura cu contracte de munca Semnate numai de patron Noi ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim ionutdima13 ionutdima13 buna ziua ,eu am contractul suspendat de 8 luni nici acum nu mi sa dat termen in instanta de ce merge asa greu.apropo de cercetare disciplinara eu nu trebuia ... (vezi toată discuția)
Termen raspuns reclamatie itm VLADVIOREL12 VLADVIOREL12 cum procedez daca itm nu raspunde la reclamatie ,patronul ma amenintat ca are relatii la itm (vezi toată discuția)