avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am nevoie urgent de sfatul unui avocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am nevoie urgent de sfatul unui avocat

am o prietena care e stabilita in italia .acum 3 ani parintii ei au fost ucisi in casa.criminalul a fost condamnat definitiv la Inalta curte de casatie si justitie anul trecut.acum ea a primit o citatie pentru o contestatie in anulare -fond art 176 c.p. nu stiu ce inseamna asta si daca e obligata sa se prezinte.va rog sa imi raspundeti
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:10, 12 Decembrie 2012
In principiu nu e obligata sa se prezinte, dar ar fi bine sa angajeze un avocat , macar sa studieze dosarul si sa-i comunice despre ce e vorba.
dansa este parte vatamata.
nu ar fi rau sa se prezinte.
cel care a savarsit infractiunea incearca sa scape mai usor.
a avut angajat avocat,dar acesta a reprezentat-o doar la proces,iar pentru apel i-a cerut alti bani si nu s-a prezentat,iar inculpatul face mereu apeluri sau ca acum contestatie si ea este nevoita sa plateasca mereu un avocat?este normal ca el sa beneficieze de avocat din oficiu si ea sa plateasca un avocat care sa-l tina in puscarie pe cel care i-a omorat parintii?
Nu trebuie sa plateasca avocatul pentru proces, ci numai pentru consultarea dosarului, daca vrea.
Asta intrucat nu se poate prezenta singura sa studieze dosarul.
Da, nu este necesar sa plateasca avocatul pentru reprezentarea in instanta fiind suficienta studierea dosarului de catre avocat.

In general se fac contestatii aiurea si avocatul isi poate da seama usor daca este o cerere neintemeiata care se va respinge.
Avand in vedere ipoteza ca cererea este facuta aiurea nici avocatul nu cred ca ar cere multi bani pentru ca nu ar avea motive reale.
Nu are de facut un studiu dificil, un demers juridic amplu care sa il solicite prea mult.

Legea prevede foarte clar institutia juridica a contestatiei in anulare.

Alte discuții în legătură

Condamnare catalinnet catalinnet buna ziua! am un var care a fost condamnat pentru omor la 15 ani de inchisoare. problema este ca nu el a omorat. a ia dat decat o palma la o batrane in casa ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara fostul sot in puscarie marafx2007 marafx2007 Bunaziua Sunt divortata din 2011. Fostul sot este inchis pentru omor deoarece si-a ucis amanta. pensia alimentara pentru minora care imi este incredintata a ... (vezi toată discuția)
Grile. ioana78adriana10 ioana78adriana10 Nu ar trebui sa raspundeti criticilor. Nu merita efortul. Mai degraba reactionati conform proverbului: \" CAINII LATRA, URSUL MERGE\". La urma urmei ar fi ... (vezi toată discuția)