avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara fostul sot in puscarie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara fostul sot in puscarie

Bunaziua

Sunt divortata din 2011. Fostul sot este inchis pentru omor deoarece si-a ucis amanta. pensia alimentara pentru minora care imi este incredintata a fost stabilita la minimul posibil.
Dat fiind ca acum fostul sot este inchis dar face teatru cu puscaria ( joaca piese de teatru despre care au scris in Catavencu etc) asi dori sa stiu pensia alimentara a fetitei cum pot sa o am?
Pana acum de la data incredintarii definitive si irevocabile a minorei nu a fost platit nici macar un leu.
Parintii fostului sot nu dau absolut nici un fel de contributie iar eu cresc fetita doar din salariul meu.
Dupa cum spun ei nu vor sa plateasca decat deplasarea fetei ca sa stea la ei altfel nu au nici un interes de a contribui.
In ce mod pot recupera putinul care totusi i se cuvine copilului?
Sau trebuie sa ma adresez unui avocat?
Cat despre tata, dat fiind ca fata e incredintata mie si locuieste cu mine, tatal care are posibilitatea sa o sune de la puscarie e normal sa aiba contacte cu fata? Copilul este urmarit de psiholog deoarece a fost martor aproape ocular( era in camera vecina) cand s-a intamplat omorul. De fiecare data cand o suna devine foarte tulburata si refuza deseori sa vorbeasca cu tatal.
Eu ma tem ca daca nu ii dau sa vorbeasca cu ea ma poate acuza de cine stie ce.
Ma puteti ajuta cu un sfat competent?
Multumim.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:28, 13 Februarie 2014
Daca e tulburata, nu inteleg de ce i-o mai dati la telefon..tatal sa mai astepte pt cand va fi fata pregatita, discutati si cu psihologul.
Puteti sa cereti in instanta pensie de la bunici daca tatalui nu aveti ce sa ii executati silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor catre mama / tatal inchis pentru omor marafx marafx Va rog un sfat daca se poate. Am obtinut divortul si incredintarea minorului de 12 ani. Lucrez legal in Italia, cu un salariu bun. Decizia judecatorului ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor 12 ani marafx marafx Am avut astazi decizia de divort cu incredintarea minorei de 12 ani catre mine, mama sa. Minora a trait 5 ani in casa bunicilor paterni. Actualmente tatal ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi au bunicii? marafx marafx Bunaziua am o intrebare foarte usaora sper: - sunt divortata si fetita minora imi este incredintata definitiv si irevocabil - fostul sot este inchis pentru ... (vezi toată discuția)