avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce drepturi au bunicii?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce drepturi au bunicii?

Bunaziua
am o intrebare foarte usaora sper:
- sunt divortata si fetita minora imi este incredintata definitiv si irevocabil
- fostul sot este inchis pentru omor
- soacra la care fetita a stat in trecut insista sa stea fetita cu ea in vacanta de vara amenintand cu proces daca fetita nu vine la ea.
Mentionez ca fetita are aproape 14 ani si refuza in mod categoric nu numai sa mearga la bunici dar chiar sa ii si auda la telefon

Ce drepturi au bunicii? Pot forta copilul sau sa ma acuze pe mine ca nu vreau sa las fata la ei vara???

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Suciu Camelia , Consilier juridic 21:42, 30 Mai 2012
Drepturi la vizita ar avea.. dar nu pe cheltuiala dvs si nu impotriva vointei copilului, n-are decat sa inceapa o actiune in instanta. Stie adresa dvs ?
da o cunoaste dar intre timp schimband casa cred ca nu am comunicat inca noua adresa.
fetita chiar azi a primit telefon de la bunica si e stresata la limitele absurdului, a inceput sa planga si sa tremure tipand ca nu vrea in modul cel mai absolut sa aiba de a face cu soacra dat fiind ca a avut o perioada foarte neplacuta pentrecuta cu ea si in casa soacrei s-a savarsit de catre fostul sot infractiunea de omor pentru care este actualmente inchis.
Va imaginati ca in o asemenea situatie nici cel mai incapabil psiholog nu ar recomanda intoarcerea nici macar temporara a unui minor in locul unde a fost aproape martor direct la un omor...

Nu vreau sa fiu obligata sa ma adresez aici politiei din Italia pentru stalking si presiuni asupra minorului. Nu am interzis sa se sune dar de fiecare data cand suna copilul devine nervos si se simte speriat de ideea ca ar trebui sa mai dea ochii cu bunica ...
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2012
marafx, utilizator
Nu ar trebui sa o comunicati ( adresa) daca relatiile sunt tensionate si apoi, nu inteleg de ce o lasati pe bunica sa va necajeasca fata
Iata motivul: nu as vrea ca soacra sa deschida proces ajutata de cine stie ce avocat zelos pe baza
Art. 8 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului reglementeaza dreptul oricarei persoane la respectarea vietii sale de familie iar Curtea Europeana a Drepturilor Omului a stabilit ca, în sensul art. 8 din Conventie, in viata de familie intra si relatiile dintre rude apropriate "care pot avea un rol considerabil în materie, cum ar fi, spre exemplu, cele între bunici si nepoti (...) ceea ce implica pentru stat obligatia de a actiona în asa fel incât sa asigure rezolvarea normala a acestor raporturi" (cauza Marckx v/Belgia, hotărâre din 13 iunie 1979, cauza Scozzari Giunta c. Italiei, hotarârea din 13 iulie 2000).

si sa am surprize... Desigur daca se ajunge la audierea fetitei cade totul dar va imaginati ca ar trebui sa tulbur procesul scolar sa o duc prin tribunal pe fetita care abea s-a linistit dupa toata aventura incredintarii care a fost mereu impiedicata de catre soacra...
Daca doreste, soacra va incepe oricum un proces, n-o puteti impiedica. De ce sa chinuiti copilul daca nu doreste o relatie cu bunica ?
Daca va incepe un proces, va fi de durata.. pana va gaseste, pana va citeaza, comisie rogatorie in Italia, ancheta sociala.. mai amanati de nu stiu cate ori, apoi caile de atac daca e cazul.. face fata 18 ani si scapati de grija
De abia ati luat fata, de abia ati scapat de cosmar si in loc sa fiti linistita dvs si ea.. va faceti griji pt bunica.. trimiteti-i poze :)

Alte discuții în legătură

Incredintare minor catre mama / tatal inchis pentru omor marafx marafx Va rog un sfat daca se poate. Am obtinut divortul si incredintarea minorului de 12 ani. Lucrez legal in Italia, cu un salariu bun. Decizia judecatorului ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor 12 ani marafx marafx Am avut astazi decizia de divort cu incredintarea minorei de 12 ani catre mine, mama sa. Minora a trait 5 ani in casa bunicilor paterni. Actualmente tatal ... (vezi toată discuția)
Tanara 26 de ani caz penal - a incercat sa inece copilul bogdan666 bogdan666 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, este vorba de sora mea care din ziare reiese ca a incercat sa isi omoare fetita de 3 luni (nu stiu sigur ... (vezi toată discuția)