avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general depozite in lei / unitati de fond
Discuție deschisă în Contabilitate în general

depozite in lei / unitati de fond

Buna seara

Am un depozit in unitati de fond. Cursul unitatilor de fond difera de la o zi la alta (in general creste). Am inregistrat venitul financiar la tranzactii (cumparare-rascumparare) , in momentul tranzactiilor.
Daca la sfarsit de an am (sa presupunem) 20.000 unitati de fond la un curs de 33.52 lei iar la 30.11.2012 cursul unitatilor de fond a fost 30.10, trebuie sa inregistrez si venitul din diferenta de curs de sold? Adica (33.52-30.10) * 20.000 ?!
multumesc
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 18:47, 13 Decembrie 2012
Toate veniturile si cheltuielile se inregistreaza. Va dau un exemplu : aveti un cont in valuta; la sfarsitul lunii reevaluati soldul la cursul din ultima zi a lunii, nu-i asa?
Deci trebuie sa va inregistrati lunar fluctuatia (pe venituri sau pe cheltuieli , in functie de cresterea sau scaderea cursului unitatilor de fond).
Eu asa as face (ca sa fiu acoperita fiscal), dar la unitati de fond nu realizez castig decat la tranzactii....
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer valuta dragalina2006 dragalina2006 am transferat din contul de lei o suma in contul de valuta, cu alte cuvinte am cumparat valuta din contul de lei si am transferat-o in contul de valuta. cursul ... (vezi toată discuția)
Diferente curs valutar aleius aleius Buna ziua, am preluat o firma de la 01.01 cu urmatoarea situatie: - pe data 01.10 a inregistrat fact. furnizor extern 1000 euro*3.5 = 3500 ron - pe data de ... (vezi toată discuția)
Diferente curs imprumut asociati microintreprindere andrei_k andrei_k diferentele de curs favorabile, obtinute din reevaluarea lunara a imprumuturilor in valuta pe termen lung de la asociati, se constituie ca venituri ce se supun ... (vezi toată discuția)