Am un depozit in unitati de fond. Cursul unitatilor de fond difera de la o zi la alta (in general creste). Am inregistrat venitul financiar la tranzactii (cumparare-rascumparare) , in momentul tranzactiilor.
Daca la sfarsit de an am (sa presupunem) 20.000 unitati de fond la un curs de 33.52 lei iar la 30.11.2012 cursul unitatilor de fond a fost 30.10, trebuie sa inregistrez si venitul din diferenta de curs de sold? Adica (33.52-30.10) * 20.000 ?!
multumesc
Toate veniturile si cheltuielile se inregistreaza. Va dau un exemplu : aveti un cont in valuta; la sfarsitul lunii reevaluati soldul la cursul din ultima zi a lunii, nu-i asa?
Deci trebuie sa va inregistrati lunar fluctuatia (pe venituri sau pe cheltuieli , in functie de cresterea sau scaderea cursului unitatilor de fond).
Eu asa as face (ca sa fiu acoperita fiscal), dar la unitati de fond nu realizez castig decat la tranzactii....
Va multumesc.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Transfer valuta
dragalina2006
am transferat din contul de lei o suma in contul de valuta, cu alte cuvinte am cumparat valuta din contul de lei si am transferat-o in contul de valuta. cursul ... (vezi toată discuția)