avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie minor

Buna seara ....cu mult respect as dorii sa aflu daca se poate cateva informatii importante in care sunt implicat ....Sunt in proces cu ex concubina mea pentru obtinerea de tutela a copilului nostru ....ea locuieste actual in Italia unde am fost o mare parte din relatzia noastra timp de 10 ani ...ne am despartit din diverse motive si acum eu am luat copilul si l am inscris in Romania la scoala in clasa 5 in Constantza unde locuiesc eu ....Ea mi a facut plingere aiciin Romania si in Italia ca I -am rapit minorul ,adica copilu nostru.... Noi am facut o declaratie notariala ca copilul va calatorii cu ambii parinti cand plecam sau ne intoarcem din Italia in Romania si ca copilul nu va ramane pe teritoriul altei tari ...Ea actual lucreaza intr- un club de noapte ca dama de companie (adica paravan de prostitutie ) pe timp de noapte ...copilul ramanea acasa singur sau in grija la alte persoane ...Ce sanse am sa obtin custodia copilului ...si care ar fi cea mai buna solutie ...???astept un raspuns .....multumesc ...
nu se pune in discutie rapirea copilului, in clasa a 5a presupun ca este un copil de cel putin 10 ani, iar in cazul unui proces in instanta, copilul va fi obligatoriu audiat; potrivit Noului cod civil vorbim de exercitarea autoritatii parintesti in comun, stabilire domiciliu minor....asadar nu mai discutam de custodie (termen impropriu) ...povestea e lunga: mama are domiciliul departe (in alta tara) daca nu ajungeti la un acord (tatal cu mama) si lasati instanta sa se pronunte va fi o un proces de durata: e vorba de cum se va putea stabili un program de vizita la parintele la care copilul nu va avea domiciliul statornic...e complicat....daca in cateva cuvinte as putea da solutia aici, la ce ne-ar mai folosii instantele de judecata? va puteti sfatui cu un avocat sauu jurist...Succes!
As dorii sa aflu cum trebuie sa fac sa ma apar si sa contraatac pentru plingerile facute de catre ex concubina de rapire a minorului ,adica a copilului meu ...???
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2012
Alexandrucls320, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedurile pentru custodia unui minor Dcristinel Dcristinel Buna seara..mama copilului meu cu care nu suntem casatoriti legal..are acelasi domiciliu actual in cartea de identitate la fel ca si mine.avem un copil de 1 an ... (vezi toată discuția)
Daca un parinte, cetatean tara terta (nesemnatare conv de la ... inam_ro inam_ro Daca un parinte, cetatean tara terta (nesemnatare Conv de la Haga) este acuzat in Romania de rapire internationala a copilului si ulterior calatoreste cu ... (vezi toată discuția)
Proces inapoiere minor Schafy Schafy Sunt o mama disperata. In urma procesului unde am fost acuzata de rapire de minori, de la Curtea de Apel Bucuresti, s-a hotarat prin sentinta definitiva ... (vezi toată discuția)