avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nota de lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nota de lichidare

Buna seara,
Mi se cere la un noul loc de munca nota de lichidare care sa contina salariile brute de pe ultimele 6 luni. Imi puteti spune daca fostul anagajator e obligat sa imi intocmeasca acest document la cerere? Si de asemenea, la ce foloseste acest document. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 13 Decembrie 2012
Se cere adeverinta de salariu cu veniturile realizate in ultimele 6 luni si numarul de zile de concediu medical din ultimele 12 luni, numai in cazul in care sunteti nou angajat si beneficiati de concediu medical.

Fostul angajator ar fi trebuit sa va elibereze o adeveninta cu salariile brute pe ultimele 6 luni, numarul de zile de concediu medical, deoarece va este necesara la noul loc pentru calculul unui eventual concediu medical.
Obligatia fostului angajator de a elibera o astfel de adeverinta subzista numai la solicitarea scrisa a fostului salariat ... in acest sens , se exprim art.8 alin.3 lit.b din HG nr.500/2011 coroborat cu art.34 alin.5 C.mun..

Potrivit art.8 alin.3 lit. b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
......
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societatea unde am lucrat refuza sa imi dea actele AdelinaAde AdelinaAde In fosta societate unde am lucrat dupa un scandal mostruos pe care directorul mi l-a facut doar pentru ca vroia sa ma dea afara ca a gasit un alt membru sa ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta fost angajat lilly11a lilly11a Buna va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: - un fost angajat, al carui contract s-a incheiat in urma cu 2 sapt, solicita o adeverinta pentru medic si ... (vezi toată discuția)
Adeverinta la 3 luni pentru concediul medical? florentina-doina florentina-doina Buna seara.Am o nelamurire in legatura cu adeverinta de salariat:mi s-a cerut o adeverinta de salariat pentru medicul de famile.....la 3 saptamana m-am ... (vezi toată discuția)