Buna seara , vreau sa achizitionez un autoturism cumparat de nou din Romania in anul 2005 , inmatriculat in anul 2005 ( in acest an nu se platea taxa de prima inmatriculare sau poluare) , am fost programata la RAR pe date de 10 ianuarie 2013 si as dori sa stiu daca trebuie sa platesc vreo taxa de inmatriculare sau poluare , nu ma pricep prea bine . Va multumesc mult si astept un raspuns . Numai bine !
La intrarea in vigoare a Legii nr.9/2012 obligatia de plata a taxei de poluare intervine cu ocazia tanscrieri dreptului de properietate pentru absolut toate autoturismele care nu au achitat taxa de poluare (atat cele aduse din strainatate cat si cele care erau inmatriculate inainte de 2007) .
La 2 saptamani mai tarziu Guvernul vine cu OUG nr.1/2012 prin care suspenda dispozitiile referitoare la obligatia de plata a taxei pentru autoturismele inmatriculate inainte de 2007 in cazul transferului de proprietate iar obligatia de plata a texei de poluare ramane doar pentru autoturismele importate.
Tot Guvernul prin aceiasi OUG 1/20012 a stabilit ca suspendarea dispozitiilor se va face pana pe data de 1.01.2013 prin urmare daca nu se va mai prelungi suspendarea veti fi obligat la plata taxei de poluare.
Am si eu o problema tot in legatura cu legea privind taxa de poloare 2013.
In 2012 vara am achizitionat o masina din eterior.Am dat statul in judecata si finalizarea procesului va fii pe la sfarsitul lunii ianuarie 2013.va trebui sa platesc aceasta taxa care a intrat in vigoare din 2013?Sau nu? In 2012 nu se platea nimic dupa finalizarea procesului.
Va multumesc
Taxa poluare 2012
valter1980
in cazul in care am achizitionat masina in decembrie 2011 si am inceput dosarul de inmatriculare prin luare in evidenta la organul fiscal si nu am reusit sa ... (vezi toată discuția)