avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata impozit pe profit din vanzare apartament
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata impozit pe profit din vanzare apartament

Buna ziua.

"Impozitul prevazut la alin. (1) si (3) se va calcula si se va incasa de notarul public inainte de autentificarea actului sau, dupa caz, intocmirea incheierii de finalizare a succesiunii."

Urmeaza sa vand un apartament prin programul Prima Casa.
Intrebarea este urmatoarea: Autentificarea actului de vanzare - cumparare se face inainte ca banii sa fie virati in contul meu , sau dupa?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 09:07, 13 Decembrie 2012
Din pacate, autentificarea se face inainte ca banii sa fie virati in cont. Si nu numai atat. Dupa autentificare si inscriere in cartea funciara care dureaza in jur de 3 saptamani, abia atunci banca vireaza banii in contul d-voastra ca vanzator.
Ce treaba are succesiunea cu vanzarea apartamentului prin programul "Prima casa"? Nu aveti succesiunea facuta , insa aveti intentia sa vindeti apartamentul? Nu mi-e clar ceea ce ati scris mai sus.

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"prima casa" ContSters259670 ContSters259670 Ce garantie am eu ca vanzator ca o sa primesc contravaloarea imobilului dupa autentificarea contractului de vanzare-cumparare, prin programul Prima casa, atata ... (vezi toată discuția)
Credit imobiliar Ramooona Ramooona Sunt in postura de vanzator al unui apartament si am semnat un antecontract de vanzare-cumparare cu o persoana ce a facut un credit imobiliar. Banca a dat ... (vezi toată discuția)
Iampozitul pe venit pentru vanzarea prin "prima casa"? nicusorilinca nicusorilinca buna ziua... am imcheiat un antecontract de vanzare a apartamentului prin programul prima casa;impozitul calculat este destul de mare si am inteles ca eu in ... (vezi toată discuția)