In urma articolului dv publicat si pe facebook referitor la e-rovinieta,v-am rugat sa incercati sa aflati de ce nu se poate emite si pentru autoturisme rovinieta pe o zi,in situatia in care chiar am nevoie de o deplasare in afara Bucurestiului de o zi.Demersurile mele la Ministerul Transporturilor s-au lovit de un zid de raspunsuri sub forma de citate din lege.Eu vreau un raspuns logic si motivat.Nu am primit nici de la dv un raspuns fata de cele solicitate.Multumesc.
Perioada minima de valabilitate pentru autoturisme a fost stabilita la 7 zile prin Ordinul 769/2010 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania:
Art. 1
(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), pentru autoturisme si pentru vehiculele de transport marfa cu MTMA mai mica sau egala cu 3,5 tone, perioada minima pentru care se poate achita tariful de utilizare este de 7 zile.
Nu stiu cat de logic vi se pare raspunsul, insa asta este motivarea. Indiferent cum doriti sa o achizitionati, perioada minima este de 7 zile
Rovineta a sau b?
adibody
Conduc o dubita de 3.5t cu 6 locuri inmatriculata in Germania ca si autoturism \\"personenkraftwagen\\". Poate cineva sa imi spuna ce tip de rovineta este ... (vezi toată discuția)