avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rovineta A sau B?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rovineta A sau B?

Conduc o dubita de 3.5t cu 6 locuri inmatriculata in Germania ca si autoturism "personenkraftwagen". Poate cineva sa imi spuna ce tip de rovineta este necesar sa cumpar? Adica trebuie sa iau rovinera de tip A ca si pentru autoturism, pt ca asa este inmatriculata masina in Germania, sau de tip B, pentru ca este dubita de 3,5t?
Va multumesc
Adi
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:59, 31 Iulie 2013
Daca vehiculul nu transporta marfa se incadreaza la cat. A in caz contrar la B.

OG 15/2002

Tipul vehiculului -
Durata de utilizare a retelei de drumuri / Tariful [euro] (TVA inclus)

| A | autoturisme
1 zi / -
7 zile / 3 €
30 de zile / 7 €
12 luni / 28 €
+---+
| B | vehicule de transport marfa cu 0,0 t < MTMA <= 3,5 t

1 zi / -
7 zile / 6 €
30 de zile / 16 €
12 luni / 96 €
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2013
cyan, moderator
Ce inseamna "daca vehicolul nu transporta marfa"? Adica daca nu am nimic in spate? Masina este la fel cu cea pe care o puteti vedea in acest link:
[ link extern ]
Am vazut ca in Romania esle trecuta la categoria "utilitara", dar totusi masina mea este imnatriculata in Germania ca autoturism pentru ca la ei asa este si eu platesc in Germania asigurare ca si pentru autoturism. Deci pentru plata rovinetei se tine cont de cum este inmatriculata masina sau nu conteaza asta?
Va multumesc
Parerea mea este ca va incadreaza la categ. B.

De exemplu, am un coleg care avea o Dacia tip papuc si platea rovinieta tip B (si impozitul la fel) , cu toate ca se poate considera ca era vorba de un autoturism, era de fapt o utilitara care transporta marfa precum masina din poza din link.
Intra in categ. vehiculelor de transport marfa cu 0,0 t < MTMA <= 3,5 t
Nu cred ca se tine cont cum este inmatriculata masina in tara de origine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mentiune eronata in procesul verbal de contraventie emis de cnadnr MosescuBogdan MosescuBogdan Buna ziua. Am si eu o intrebare. Am primit si eu o asemenea instintare cu procesul verbal de indeplinire a procedurilor de comunicare a procesului verbal de ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta jicareanangela jicareanangela Buna ziua, in cazul in care am primit lipit de usa apartamentului (nefiind acasa)un proces verbal de contraventie nesemnat cum ca am fost filmata circuland ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi deschid o firma de transport marfa. V2000 V2000 Buna ziua vreau sami deschid o firma de transport marfa dar cu o autoutilitara de la 2,8 t la 3,5t prelata sau dubă intre 5 si 10 europaleti in ... (vezi toată discuția)