Buna ziua. Am si eu o intrebare.
Am primit si eu o asemenea instintare cu procesul verbal de indeplinire a procedurilor de comunicare a procesului verbal de constatare a contraventiei semnat de imputernicit si de martor DOAR CA citind procesul verbal atent am observat ca la categoria vehiculului era trecut A in conditiile in care este si a fost o berlina.
In orice caz intrebarea era ce as putea sa fac tinand cont de faptul ca toate celalalte date coincid doar categoria in loc de B este trecuta ca fiind A.
Va multumesc anticipat.
Puteti contesta. Luati legatura cu un avocat, pentru a redacta, macar, actele de chemare in judecata. Veti avea mai mult succes cu o cerere redactata de un profesionist. Eroarea mea, dl, avocat Patrascu are dreptate. Am crezut si eu ca se refera la categoria autoturismului, nu a tarifului.
Nu este nici o greseala,asa sant conform Anexei nr.1.
ANEXA Nr. 1: NIVELUL tarifului de utilizare a drumurilor naţionale -
Anexa nr. 1 la Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002
+---+-------------------------------------------------------------------+------------+-------+
| | | Durata | |
| | |de utilizare|Tariful|
| | Tipul vehiculului | a retelei |[euro] |
| | | de drumuri | (TVA |
| | | nationale |inclus)|
| | |din Romania | |
+---+-------------------------------------------------------------------+------------+-------+ | A |autoturisme | 1 zi | - |
| | +------------+-------+
| | | 7 zile | 3 |
| | | 30 de zile | 7 |
| | | 12 luni | 28 |
+---+-------------------------------------------------------------------+------------+-------+
| B |vehicule de transport marfa cu 0,0 t < MTMA <= 3,5 t | 1 zi | - |
| | | 7 zile | 6 |
| | | 30 de zile | 16 |
| | | 12 luni | 96 |
| C |a) vehicule de transport marfa cu 3,5 t < MTMA <= 7,5 t | 1 zi | 4 |
| |b) vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune+------------+-------+
| |(inclusiv conducatorul auto) si maximum 23 de locuri pe scaune | 7 zile | 20 |
| |(inclusiv conducatorul auto) +------------+-------+
| | | 30 de zile | 52 |
| | | 12 luni | 320 |
| D |a) vehicule de transport marfa cu 7,5 t < MTMA < 12,0 t | 1 zi | 7 |
| |b) vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe +------------+-------+
| |scaune (inclusiv conducatorul auto) | 7 zile | 35 |
| | | 30 de zile | 91 |
| | | 12 luni | 560 |
| E |vehicule de transport marfa cu MTMA >= 12,0 t, cu maximum 3 axe | 1 zi | 9 |
| |(inclusiv) +------------+-------+
| | | 7 zile | 45 |
| | | 30 de zile | 117 |
| | | 12 luni | 720 |
| F |vehicule de transport marfa cu MTMA >= 12,0 t, cu minimum 4 axe | 1 zi | 11 |
| |(inclusiv) +------------+-------+
| | | 7 zile | 55 |
| | | 30 de zile | 143 |
| | | 12 luni | 1.210 |
Cu tot respectul si multumind in acelasi timp pentru promptitudinea mesajului dar in pv scrie "vehiculul categoria A, cu numarul de inmatriculare XX XX XXX" asa ca gandesc ca se refera la categoria autovehiculului si din cate stiu A era pentru motociclete, doar nu s-au schimbat.
Rovineta a sau b?
adibody
Conduc o dubita de 3.5t cu 6 locuri inmatriculata in Germania ca si autoturism \\"personenkraftwagen\\". Poate cineva sa imi spuna ce tip de rovineta este ... (vezi toată discuția)