avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare Profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare Profesionala

Buna-ziua,intrebarea mea este referitoare la incadrarea la locul de munca,mentionez ca lucrez intr-un centru de zi,ca educator specializat conform studiilor postliceale,specializarea invatator-educator,dupa ce am lucrat ca invatator suplinitor din 1989-2006,din 2006 lucrez aici.
In anul 2010,am absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii "SPIRU HARET",deasemenea am absolvit si modul pedagogic conform DPPD,cu toate acestea angajatorul(in speta Primaria Dragos Voda)in urma cererii de incadrare ca educator specializat cu studii superioare,a respins solicitarea mea motivand ca nu ma incadrez conform h.g 286/2011 articolul 41,neapartinand de ISJ.
Doresc sa ma informati daca este intemeiata aceasta decizie???
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 13:42, 13 Decembrie 2012
Buna ziua,

Art 41 spune Art. 41 - (1) Prin promovare se asigură evoluţia în carieră a personalului contractual, prin trecerea într-un grad, o treaptă profesională sau funcţie superior/superioară.
(2) Promovarea persoanelor încadrate cu contract individual de muncă în grade sau trepte profesionale se face, de regulă, pe un post vacant sau temporar vacant, iar în situaţia în care nu există un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de funcţii în care acestea sunt încadrate într-unul de nivel imediat superior.
(3) Promovarea în grade sau trepte profesionale a personalului contractual din sectorul bugetar se face prin examen.

Exista post vacant? Ati dat examen? Din cum inteleg eu art respectiv as zice ca, avand in vedere ca angajatorul e Primaria, e post bugetar si ar fi fost nevoie de examen. Probabil din acest motiv v-au refuzat avansarea.

Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2012
Dana Fatol, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost încadrată pe un post care necesită studii medii, dar între timp am finalizat studii superioare. care este procedura pentru a mi se lua în considerare? Buna ziua.Sunt angajată în cadrul DGASPC în funcția de educator principal .La depunerea actelor pentru angajare au fost de ajuns diploma de bac și ... (vezi toată discuția)
Promovare personal contractual pe studii superioare conta_bib conta_bib un salariat care a terminat studii juridice sau economice poate fi trecut pe post de bibliotecar studii superioare?Biblioteca este o institutie cu caracter ... (vezi toată discuția)
Promovare validunca validunca Buna ziua un angajat cere promovarea in functie,la analiza dosarului s-a constatat urmatoarele: - este angajata pe post de analist programator ... (vezi toată discuția)