avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovare

Buna ziua
un angajat cere promovarea in functie,la analiza dosarului s-a constatat urmatoarele:
- este angajata pe post de analist programator II;
- este absolventa a Facultatii de Stiinte Economice ,specializarea -CONTABILITATE SI INFORMATICA DE GESTIUNE;
Va rugam sa ne ajutati sa stabilim corect incadrarea in functie.
Multumim

Cu respect
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:48, 3 Iulie 2013
Promovarea in functie poate fi facuta pe un post existent in organigrama firmei, neocupat, daca lucratorul indeplineste conditiile de studii si experienta profesionala pentru respectivul post.
Daca este vorba de o marire de salariu, acest lucru se poate negocia in functie de fondul de salarii existent si de aportul suplimentar in folosul firmei pe care il poate aduce lucratorul caruia i se mareste salariul.
Despre ce sector este vorba , bugetar sau privat?
bugetar
Este nevoie de organizarea unui concurs pe postul liber, existent in organigrama institutiei respective.
Potrivit HG nr.286/2011:
Art. 41. — (1) Prin promovare se asigura evolutia in cariera a personalului contractual, prin trecerea intr-un grad, o treapta profesionala sau functie superior/superioara.
(2) Promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in grade sau trepte profesionale se face, de regula, pe un post vacant sau temporar vacant, iar in situatia in care nu exista un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
(3) Promovarea in grade sau trepte profesionale a personalului contractual din sectorul bugetar se face prin examen.
Art. 42. — Regulamentul de organizare si desfasurare a examenului de promovare in grade sau trepte profesionale a personalului contractual se aproba prin act administrativ al ordonatorului principal de credite.


Alte discuții în legătură

Promovare functie cu studii superioare existenta stclip stclip Buna ziua! Sunt angajat pe functie de casier cu o vechime de peste 8 ani la un serviciu public, in aceasta perioada am absolvit o facultate de contabilitate ... (vezi toată discuția)
Modificarea incadrarii functiei MaryK MaryK Buna seara! Imi desfasor activitatea intr-un serviciu de resurse umane si in urma cu x ani, am obtinut licenta in stiinte economice. La vremea respectiva ... (vezi toată discuția)
Ocuparea unei functii cu studii superioare eul88 eul88 in 2009 am terminat facultatea de contabilitate si informatica de gestiune fiind incadrata in functia de contabil cu studii medii . As vrea sa cunosc in baza ... (vezi toată discuția)