Am fost încadrată pe un post care necesită studii medii, dar între timp am finalizat studii superioare. Care este procedura pentru a mi se lua în considerare?
Buna ziua.Sunt angajată în cadrul DGASPC în funcția de educator principal .La depunerea actelor pentru angajare au fost de ajuns diploma de bac și absolvire a unei posliceale de 3 ani de Asistență Socială. În prezent dețin și alte diplome de absolvire a unor studii superioare dar nu se pot lua in considerare daca le depun in cadrul unitatii deoarece legea nu permite acest lucru..Am fost sfătuită să dau din nou examen pe acelasi post daca vreau să-mi fie loate în calcul acele studii universitare.Va rog sa ma sfătuiți ce este de facut.
Intr-adevar, pentru a vi se lua in considerare studiile superioare trebuie sa fiti angajata pe un post care necesita astfel de studii.
Promovarea personalului contractual din sectorul bugetar în grade sau trepte profesionale se face, de regulă, pe un post vacant, iar, în situaţia în care nu există un asemenea post, se face prin transformarea postului din statul de funcţii în care acesta este încadrat într-unul de nivel imediat superior.
Promovarea într-o funcţie pentru care este prevăzut un nivel de studii superior se face numai în măsura în care conducătorul autorităţii sau instituţiei publice decide ca atribuţiile din fişa postului să fie modificate în mod corespunzător.
Promovarea personalului contractual din sectorul bugetar în grade sau trepte profesionale se face prin examen, în baza unui referat de evaluare întocmit de şeful ierarhic şi aprobat de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice.
Ca să fiu mai concis, aş rezuma postarea exhaustivă a d-lui Cornel Vasile cam aşa: treaba merge doar în sectorul de stat, acolo, dacă eşti femeie de serviciu, şi ţi-ai tras o diplomă la Spiru Haret, şpăguieşti pe cine trebuie şi trece la studii necesare, studii superioare. Dar pentru un post de ministru, practica a dovedit că aveţi deja studiile necesare.