avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Divergente costuri incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Divergente costuri incalzire

Locuiesc intr-n bloc cu 88 apartamente.
Deoarece la incalzirea centralizata au ramas numai 14 apartamente cei cu centrale individuale sunt revoltati de sumele ce trebuie sa le plateasca pt subsol,spatii comune si tevi.
Cei cu centrale, avand majoritatei vor sa hotarasca in Adunarea generala sa inchida total caldura, apartamentele nedebransate ramanand fara caldura.
Intrebare:
Este legala asemenea initiativa si cum se pot opune cei fara centrale pt a inpiedica aceasta?
Multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 13:12, 15 Decembrie 2012
Adunarea Generala nu poate face legi decat in asociatie.
Contractul pentru agentul termic si apa calda este incheiat cu asociatia.-nu numai cu cei
14 proprietari.
Discutati cu presedintele,revedeti calculele,cauzele.
Art. 14. - Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

- puteti face reclamatie la Primarie , unde exista un departament care se ocupa cu Asociatiile de locatari sau daca exista la dv. in oras o Uniune a asociatiilor de proprietari .
@sarar,
Am o intrebare; care este procentul pe care il platesc cei cu centrala, calculat de adminstrator si care este formula? La mine in bloc cei debransati pe langa caldura din spatiile comune mai au incalzita si baia (baia fiind incalzita de coloane ne fiind prevazut calorifere in ea). Cei 4 cu centrala si cele 2 apartamente care sunt tinute goale fiind incalzite numai de coloanele blocului platesc 10% din factura de caldura. Adica daca eu platesc 450lei cei debransati platesc 45 lei.
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2012
Adriantot, moderator
sarar a scris:

Dar daca AG hotaraste intreruperea incalzirii cui trebuie sa facem reclamatie?
Ce lege va incalca in acest caz presedintele de asociatie?


1-Eventuala hotarare a AG denota pe de o parte necunoasterea dispozitiilor in domeniu si incalcarea drepturilor prevazute si garantate de Legea fundamentala
Orice persoana interesata poate face contestatie la judecatorie impotriva hotararii AG-daca aceasta hotarare contravine normelor in vigoare,restrictioneaza si ingradeste interesele legitime ale proprietarilor-indiferent de numarul acestora
2-Presedintele de asociatie nu are autoritatea si competenta sa dispuna hotarari contrare normelor in vigoare
Este o situatie delicata care trebuie tratata in conformitate cu normele in vigoare,cu intelegere si toleranta din partea proprietarilor care au pretentia sa hotarasca contra intereselor celorlalti proprietari din condominiu .
sarar a scris:

Am inteles.
Dar daca AG hotaraste intreruperea incalzirii cui trebuie sa facem reclamatie?
Ce lege va incalca in acest caz presedintele de asociatie?


HG. 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari.

Art. 32(3) Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.


Legea 230/2007:
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

Alte discuții în legătură

Debransare fortata lilinicula lilinicula Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari 40 de apartamente. Am ramas numai 7 apartamente racordate la sistemul centralizat. Acum asociatia a adoptat cu majoritate de ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri caldura in condominiu cu repartiroare si ct dodo2009 dodo2009 Buna ziua, vreau sa va prezint situatia din blocul meu si apoi va adresez si intrebarea la care va rog sa ma ajutati sa gasesc un raspuns bazat pe ... (vezi toată discuția)
Debransare centrala termica bloc AMS1 AMS1 Buna ziua, In blocul in care locuiesc functioneaza o centrala de bloc aflata in proprietatea proprietarilor (deci nu Radet). Unii dintre acesti proprietari ... (vezi toată discuția)