Vreau sa ma angajez la alta companie.
Sa zicem ca pe data de 18 decembrie vreau sa incetez activitatea la firma A. Ca sa nu am nici o zi de intrerupere activitate, din ce zi trebuie sa semnez contractul la firma B? Din aceeasi zi (18 decembrie) sau din ziua urmatoare (19 decembrie)?
SI referitor la ITM am asistat la contraziceri: cand trebuie trimisa la ITM incetarea contractului meu de munca la firma A (cel tarziu)
Cand trebuie facuta inregistrarea si transmiterea la ITM a contractului de angajare la firma B? (cel mai tarziu)
A treia parere nu cred ca mai poate exista ... ca sa nu aveti intrerupere trebuie ca atat data incetarii vechiului c.i.m. si data inceperii activitatii noului c.i.m. sa coincida ... in acest sens, data respectiva poate fi data de 18.12.2012.
HG 161/2006 la Art. 4 alin. 4 spune: "În cazurile menţionate la art. 3 alin. (2.1) şi (2.2), (adica angajare/desfacere CIM) registrul se transmite la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îşi are sediul sau domiciliul angajatorul cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către salariat, respectiv la data încetării contractului individual de muncă al acestuia."
Mi se pare destul de clar ca incheierea contractului trebuie sa se faca pe 17 pentru ca activitatea sa inceapa pe 18.
Chiar consider oportuna o a treia parere sau argumente concrete care sa combata ceea ce afirm.
Era vorba despre data incetarii raportului de munca ... in HG nr.500/2011 nu scrie ca data incetarii raportului de munca este ziua urmatoare ultimei zile lucrate ...
Desfacere cim
G.V.
Buna, daca am un contract de perioada determinata pana la 15.12.2012, astazi pot sa trimit revisalul? (Decizia de incetare CIM cu data de 15.12.2012, CF ART. ... (vezi toată discuția)