Pentru angajarea unei persoane cu handicap la o societate comerciala ce acte sunt necesare ? Sunt in posesia doar unui certificat de incadrare in grad de handicap emis de comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap (grad handicap accentuat , cod handicap 7 )Trebuie cumva ca persoana respectiva sa mearga la comisia de evaluare pentru a i se stabilii programul de lucru si functia de incadrare ? Ma poate ajuta cineva cu aceasta problema ? Va multumesc anticipat .
ps- societatea nu are contract cu centru de medicina muncii
Inainte angajarii este neaparat necesar ca viitoarea salariata sa aibe o fisa de aptitudini, platita de societatea la care se angajeaza din care sa reiasa ca e apta de lucru. Astfel ca va recomand sa incheiati un contract cu un cabinet de medicina muncii. In ceea ce priveste dreptul de lucru, am in fata o decizie de incadrare in grad de handicap, insa nu este specificat cate ore/zi are dreptul sa lucreze salariata respectiva..De regula stiu ca se specifica acest aspect.
Atentie: are dreptul ca un concediu de odihna suplimentar de 3 zile + e in baza introducerii in programul de salarii, este scutita de impozit. Alt tratament preferential in cadrul firmei nu cunosc sa aibe.
De asemenea este prevazut un termen de revizuire, data la care salariata trebuie sa se prezinte la comisia de evaluare pt a se stabili daca se incadreaza in acelasi grad de handicap sau nu.
Aveti idee care sunt costurile suportate de societatea pentru fisa de aptitudinii si contractul cu medicina muncii ( cu aproximatie )
Societatea are un singur angajat iar administratorul doreste anagajarea acestei persoane pentru a o ajuta , aceasta mai avand nevoie de 1 an in campul muncii pentru a iesii la pensie.
La noi in Timisoara, contractul cu cabinetul de medicina muncii se face odata cu prima angajare si nu cred ca se taxeaza. De taxat se taxeaza doar intocmirea fisei de aptitudini, care se emite in urma unor analize si costa undeva la 100 lei. Aceste fise de aptitudini au o valabilitate de un an (de regula). In sectorul alimentar, aceste analize se fac o data la 6 luni sau oricum mai des.
Daca o societate infiintata in anul 2011 , cu un singur angajat ,angajeaza de la 1 februarie 2013 o persoana cu dezabilitati pentru o perioada de 1 an mai beneficiaza de facilitatii conform legea 448/2006 republicata ???