am lucrat la o firma in urma cu aproape 2 ani , am plecat de la ei cu depunere demisiei, mi_a fost semnata foaia de lichidare, am depus_o la firma si le_am cerut cartea de munca.
de 2 ani lucrez la o firma cu contract de munca pe perioada determinata,acum 2 zile primesc un comunicat ca firma nu mai are nevoie de serviciile mele si ma da afara.
si e dispusa sa imi elibereze actele in vederea intrarii in somaj,
la 'somaj'' imi cere si cartea de munca {original+copie} pe care eu nu o am...............
problema e ca CARTEA MEA DE MUNCA NU MAI ESTE la firma care trebuia s_O elibereze ei zic ca e la CASA DE PENSII la scanat, si cei de la casa de pensii spun ca e la firma respectiva. si mi_au spus ca au eliberat_o la data de 28 02 2012
DECI cartea mea de munca nu casa de pensii,
si doamna de la firma la care am lucrat zice ca nu e la ei:(
intrbarea mea ar fi daca eu pot sa intru in somaj si fara cartea de munca tinand cont ca in ultimii 2 ani am lucrat cu contract de munca pe perioada determinata
Solicitati adeverinta la societate cu perioada lucrata la ei sau adresata ITM-ului pentru a vi se elibera un inscris cu vechimea in munca pe care ati acumulat-o pana acum.
De la 1 ianuarie 2011 evidenta salariatilor se tine in format electronic, cartile de munca s-au desfiintat de la aceasta data.
Evidebta electronica a salariatilor se tine de la 01.01.2007 si nu de la 01.,01,2011 ... era o evidenta paralela cu cea prin care se depuneau si actele privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea c.i.m.
ITM-ul elibereaza adeverinte de vechime numai in anumite conditii ...