avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carnet de munca obligatoriu la depunerea actelor ptr ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carnet de munca obligatoriu la depunerea actelor ptr somaj

am lucrat la o firma in urma cu aproape 2 ani , am plecat de la ei cu depunere demisiei, mi_a fost semnata foaia de lichidare, am depus_o la firma si le_am cerut cartea de munca.
de 2 ani lucrez la o firma cu contract de munca pe perioada determinata,acum 2 zile primesc un comunicat ca firma nu mai are nevoie de serviciile mele si ma da afara.
si e dispusa sa imi elibereze actele in vederea intrarii in somaj,
la 'somaj'' imi cere si cartea de munca {original+copie} pe care eu nu o am...............
problema e ca CARTEA MEA DE MUNCA NU MAI ESTE la firma care trebuia s_O elibereze ei zic ca e la CASA DE PENSII la scanat, si cei de la casa de pensii spun ca e la firma respectiva. si mi_au spus ca au eliberat_o la data de 28 02 2012

DECI cartea mea de munca nu casa de pensii,
si doamna de la firma la care am lucrat zice ca nu e la ei:(

intrbarea mea ar fi daca eu pot sa intru in somaj si fara cartea de munca tinand cont ca in ultimii 2 ani am lucrat cu contract de munca pe perioada determinata
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2012
turbo_marian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:14, 13 Decembrie 2012
Solicitati adeverinta la societate cu perioada lucrata la ei sau adresata ITM-ului pentru a vi se elibera un inscris cu vechimea in munca pe care ati acumulat-o pana acum.

De la 1 ianuarie 2011 evidenta salariatilor se tine in format electronic, cartile de munca s-au desfiintat de la aceasta data.
multumesc, chiar nu mai stiam ce sa fac....
Evidebta electronica a salariatilor se tine de la 01.01.2007 si nu de la 01.,01,2011 ... era o evidenta paralela cu cea prin care se depuneau si actele privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea c.i.m.

ITM-ul elibereaza adeverinte de vechime numai in anumite conditii ...
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca sau contract individual? ionela_ionela35 ionela_ionela35 Buna ziua. Daca ne vor da cartile de munca acasa unde se vor inregistra anii de vechime lucrati in munca si cum vom face dovada peste anii, vechimea in munca, ... (vezi toată discuția)
Dovedire vechime in munca alex5 alex5 Buna ziua, am lucrat de-a lungul a zeci de ani in diverse firme. aveam impresia ca acea carte de munca imi dovedeste fara tagada vechimea in munca, ... (vezi toată discuția)
Inregistrari in cartea de munca dupa data de 01.01.2011 do_ri do_ri Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu sfaturi referitoare la urmatorul caz: sunt angajata din octombrie 2010 pe o perioada determinata de 3 luni, adica acum ... (vezi toată discuția)