avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... comisia locala de aplicare a legii 18/1991 este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

comisia locala de aplicare a legii 18/1991 este obligata?

comisia locala de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenurilor era obligata sa -mi atribuie dupa legea18/1991 si celelalte legi ulterioare terenul pe vechiul amplasament?daca da ce pot face sa o oblig?am un teren cumparat prin anii 1950 si in actul de vanzare este specificat loc de casa in vatra satului. registrul agricol la vremea respectiva nu prevedea ca pozitie intravilan. oficialitatile momentului au avut grija sa distruga orice document anterior colectivizarii .ce sanse am sa obtin o solutie avantajoasa? in fata cedo pot invoca ca imi este incalcat dreptul de proprietate asupra unui teren dobandit cu act vanzare cumparare incheiat in fata unui notar?multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Oana Istina , Consilier juridic 17:09, 5 Februarie 2009
Daca ati epuizat caile de4 atac interne va puteti adresa cu succes CEDO pentru incalcarea dreptului de proprietate.
Nu mi s-a raspuns la intrebare. Dupa legea 18/1991 si cele ulterioare Comisia Locala este obligata sa-mi stabileasca proprietatea pe vechiul amplasament?Dac nu de ce?
Comisia este obligata sa va puna in posesie pe vechiul amplasament, in masura in care este posibil. Daca exista imposibilitatea punerii in posesie pe vechiul amplasament, va poate pune in posesie pe un alt amplasament, insa cu un teren de aceeasi categorie de folosinta, spre a nu fi prejudiciat, privitor la valoarea terenului. daca nu mai detine terenuri pe care sa va poata pune in posesie, va poate despagubi, conform legii. depinde si cum suna hotararaea care v-a dat castig de cauza: S/a dispus reconstituirea dreptului de proprietate si, prin dispozitivul hotararii, a fost obligata comisia sa va puna in posesie pe vechiul amplasament, sau nu ati ajuns in faza judecatii.Daca nu v-ati judecat, concret, trebuia sa va adresati cu cerere, in termenele prevazute de lege, comisiei de fond funciar, sa precizati in cerere ca doriti punerea in posesie pe vechiul amplasament si, in functie de modul de solutionare a cererii, puteti actiona in instanta.Raspunzand strict la intrebarea dumneavoastra, comisia trebuie sa procedeze la punerea in posesie, pe cat posibil, pe vechile amplasamente.
da, conform legii comisia are obligatia sa va puna in posesie dar nu asa de captul ai. Trebuie respectate cateva prevederi legale dintre care prima dintre ele este depunerea cereri de reconstituirea dreptului de proprietate insotita de acte doveditoare. Dupa ce veti depune aceasta cerere restul lasati in grija comisiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in revendicare 2009radu 2009radu De la bun inceput precizez ca imi cer scuze daca am postat aceasta speta acolo unde nu-si are locul. Rog sa ma ajutati intr-o problema ivita de curand. Soaca ... (vezi toată discuția)
In 1050 am cumparat un teren" loc de casa in vatra satului" criss_2009 criss_2009 in 1950 am cumparat un teren .in actul de cumparare este specificat LOC DE CASA IN VATRA SATULUI. in 1991 am facut cerere de reconstituire a dreptului de ... (vezi toată discuția)
Legea 247 / sentinta irevocabila -imposibilitatea reconstituirii pe amplasamentul original ? bukinst bukinst Un mostenitor a castigat in instanta o suprafata mai mare de teren ce a apartinut autorului sau si intentioneaza sa doneze acest teren Mitropoliei Moldovei ... (vezi toată discuția)