se poate intampla sa existe "relatii" intre politist-procuror-judecator?
ceea ce stiu sigur ca politistul (care s a ocupat cu dosarul meu) cumoaste foarte bine procurorul(prieteni)...se poate intampla ca procurorul sa fie in relatie buna cu judecatorul si sa dea o hotarare mai favorabila? (din punctul de vedere al politistului)
intreb deoarece am avut mai multe dosare si am primit pedepse mult mai mici.....se poate ca este "meritul" politistului? (cu cunostinte)
Procurorii de caz si cu politistii sunt de obicei prieteni, pentru ca lucreaza deseori cot la cot la prinderea infractorilor. In majoritatea cazurilor polistii fac propuneri iar procurorii le aproba. Culmea e ca de obicei procurorul le spune cam ce solutii sa dea, dar si politistul cand merge la parchet cu 50-100 de dosare poate zice: "astea sunt f. grave", "astea nu se pot proba" ,'astea merg cu amenda", pe astea le trimitem in instanta din diverse motive.
Procurorii de sedinte si cu judecatorii se cunosc, pt. ca se vad de mai multe ori pe saptamana, si sunt si putini. (fata nr. judecatorilor pe civil, nr. procurorilor de sedina si nr. judecatori de pe penal e mult mai mic)
De obicei si anumiti avocati sunt prieteni cu procurorii, iar de obicei care iau mici atentii, o fac doar prin avocatii lor, si nu direct de la "client".
Eu cunosc multe cazuri concrete in care se infirma retinerea sau propunerea de arestare preventiva facuta de politist...
Cu toate acestea politistii nu se lasa...
Nu exista o regula in niciun caz.
Depinde de mai multi factori.
Cat priveste situatia dintre procurori si judecatori de asemenea exista instante si instante.
Chiar daca se vad de mai multe ori pe saptamana nu inseamna ca in mod obligatoriu tine cu procurorul.
Doar daca se baga procurorii pe sub pielea judecatorului si poate face acest lucru deoarece judecatorul permite asa ceva.
Sunt destui procurori enervati pe judecatori ca nu iese cum vreau ei la proces.
In general in localitatile mici lucrurile sunt mai complicate...
Rolul avocatului nu este neaparat raportat la ,,atentii" din moment ce avocatul poate rezolva problema la instanta.Adica se ,,sare" de procuror daca acesta nu ia in seama si ce avocat face apararea.
In general, se evita a se face propuneri de arestare daca se cam stie ca avocatul va ajunge sa se respinga masura preventiva.
Procurorii isi dau seama mai bine decat politistii de acest aspect.
La condamnari din cate stiu eu judecatorii sunt adesea impartiali, iar cat priveste individualizarea pedepsei aceasta se face in functie de circumstantele concrete ale cauzei.
Cunosc multe cazuri de impartialitate incat sa fiu sigur...dar depinde de multi factori...
Prin urmare, asa cum aratam mai sus, in prima postare, orice e posibil...
Avand in vedere vasta dvs. experienta dar si profesionalismul de care dati dovada in mesajele dvs. pe forum, va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele:
1. Vreti sa insinuati ca judecatorii se comporta asa cum ar trebui sa se comporte? adica sa nu fie "oameni de omenie", sa nu aiba "colegi",sa nu le sune telefonul in birou mereu "ajuta-l pe ala" si pe ala.
Credeti ca de obicei se comporta cu procuroul ca si cum s-ar comporta un profesor cu studentul sau elevul sau ca de ex. ?
Nu ma refer la "Exceptii" ce vorbesc de chestii generale. Dvs. ce ati constatat, pt. ca de multe ori i-ati vazut la instanta probabil pe hol? probabil pe procuror beind o cafea la judecator in birou?
2. Referitor la politistii respectivi, care se trezesc de multe ori cu solutiile infirmate. Imi pare dubios, ca alti avocati intr-un topic similar se plangeau ca de multe ori solutiile sunt dictate de procuror, politistul face referatul ca sa dea solutia, iar procurorul le accepta.
De obicei cam in cate cazuri la % solutia dispusa de catre politist este infirmata de catre procuror?
Poate procurorul?
joc
1] atunci cand esti chemat la parchet la procuror pt audiere si prezentarea dosarului impreuna cu avocatul intr-un dosar penal te poate retine preventiv? ... (vezi toată discuția)