se poate intampla sa existe "relatii" intre politist-procuror-judecator?
ceea ce stiu sigur ca politistul (care s a ocupat cu dosarul meu) cumoaste foarte bine procurorul(prieteni)...se poate intampla ca procurorul sa fie in relatie buna cu judecatorul si sa dea o hotarare mai favorabila? (din punctul de vedere al politistului)
intreb deoarece am avut mai multe dosare si am primit pedepse mult mai mici.....se poate ca este "meritul" politistului? (cu cunostinte)
1.Birourile judecatorilor sunt foarte aproape de birourile procurorilor este adevarat insa faptul ca iau des contact nu inseamna in mod automat ca au anumite slabiciuni.
Si avocatii mai stau de vorba cu procurorii insa nu inseamna nimic deosebit.
Profesionalismul este profesionalism si fiecare isi face treaba lui.
O singura data am vazut judecatoarea ca bea cafea impreuna cu procuroarea in birou la judecatori si am recuzat-o insa...nu pentru ca bea cafea, ci pentru ca au existat probleme la proces.
La un moment dat toata lumea credea ca voi recuza din nou de mai multe ori in aceeasi sedinta din motive diferite.
Pot exista probleme dar depinde foarte mult de om, de corectitudinea lui in functie si de profesionalism.
2.Depinde foarte mult despre ce fel de infractiune este vorba si care sunt probele.Mai depinde insa si ce va face avocatul.
Exista si situatii in care se intampla asa cum ziceti insa nu exista o regula.
In aceste cazuri se poate intampla sa dureze retinerea 24 de ore si sa nu se mai faca propunere de arestare preventiva.
Pe de alta parte, atunci cand politistul face referatul pentru propunerea de trimitere in judecata in general exista probe suficiente si este normal sa se faca trimiterea in judecata.
Nu trebuie sa uitam faptul ca plitistul si procurorul reprezinta acuzarea si nu au chiar rolul utopic prevazut de lege.
Sunt si cazuri in care politistii habar n-au ce va dispune procurorul.
Adica nu isi pot da seama deoarece este imprevizibil procurorul.
Poate procurorul?
joc
1] atunci cand esti chemat la parchet la procuror pt audiere si prezentarea dosarului impreuna cu avocatul intr-un dosar penal te poate retine preventiv? ... (vezi toată discuția)