buna ziua,
sunt venit de aprox 3 luni in tara iar pe data de 27.10.12 mi-a fost retinut permisul de conducere SPANIOL pe o perioada de 30 zile pentru depasire coloana oprita la semafor.mi sa dat o dovada cu care aveam dreptul de a circula pana pe data11.11.12 dupa care nu am mai avut dreptul de a conduce pana pe data de 11.12.12.agentul de circulatie in fapt mi-a spus ca neaparat pe data de 11.12.12 sa ma prezint la politie pentru a-mi ridica permisul ca daca nu il trimit in spania.pe data de 11.12 am fost prezent la ora 9 la ghiseul de eliberari permise suspendate si mi sa spus ca permisul meu este trimis in spania dar fara o dovada concreta...dupa care am intrat in audienta cu comandantul care mi-a spus acelasi lucru ,ca nu ma poate ajuta cu nimic si ca trebuie sa merg personal in spania pentru a intra in posesia permisului.spuneti-mi va rrog daca este normal si legal ce mi sa intamplat si daca pot intra in posesia permisului fara a pleca in spania...
va multumesc anticipat
sa nu uit...daca mi-au trimis permisul in spania de unde se ridica?de la consulat sau de la autoritatea care la elberat?
In cazul dvs se aplica prevederile art. 212 din Regulamentul privind aplicarea Codului rutier.
Permisul dvs de conducere retinut se trimite in termen de 15 zile la Inspectoratul General al Politiei. In interiorul acestui termen dvs. puteati solicita ca permisul de conducere sa fie pastrat la Serviciul Politiei Rutiere pe raza caruia s-a savarsit contraventia. Despre aceasta posibilitate trebuia sa va informeze agentul de politie care v-a retinut permisul.