buna seara.acum cateva zile am accidentat pe trecerea de pietoni doua persoane una dintre ele are mana rupta iar cealalta a stat 6 zile in spital iar pe fisa de externare apar cateva luxati la sold respectiv la mana stanga. persoana cu 6 zile de spitalizare nu a vrut sa accepte o impacare amiabila in schimbul sumei de 1000 ron.sunt curios daca suma este prea mica si daca in cazul in care depune plangere si nu primeste 10 zile de ingrijiri medicale pe certificatul medico legal cam ce pot pati?
Daca numarul zilelor de ingrijiri medicale nu depaseste 10 nu se pune in miscare urmarirea penala.
Din alt punct de vedere trebuie stabilita cui apartine vinovatia. Chiar daca accidentul de circulatie s-a produs pe trecerea de pietoni exista cazuri in care conducatorul auto nu poate opri pentru ca sa evite impactul. Pentru ca sa se stabileasca acest aspect cat si altele este necesara efectuarea unei expertize judiciare.
accidentul sa petrecut seara in jurul orei 19 ,carosabilul era acoperit de polei.in intersectie eu am virat stanga iar pe strada respectiva mai multe masini stateau in coloana la stop cele doua peroane au aparut din partea stanga dintre masinile aflate in coloana iar eu am acrosato usor pe una dintre ele(ce cu 6 zile de spitalizare) iar ea a cazut peste cealalta.persoana acrosata a ramas intinsa pe jos iar cealalta sa ridicat si a fugit in casa fiind adusa ulterior lalocul faptei. ne fiind instintat de disparitia celei dea doua peroane si datorita lipsei de experienta in declaratie am sustinut ca cele doua au ramas la locul faptei fiind ulterior informat despre asta de unul dintre martori.cum as putea actiona in cazul unei palngeri
Pentru a se stabili daca veti fi cercetat penal sau nu, este nevoie de un certificat medico-legal pe care urmeaza sa il obtina victima (victimele). Din acel certificat medico-legal va rezulta numarul de zile de ingrijire.
In cazul in care nu veti fi cercetat penal, atunci victima (victimele) vor avea varianta sa va cheme in judecata in fara instantei civile.
Intr-adevar trebuie stabilita vinovatia, dar din ce ati declarat, vina va apartine.
Va recomand sa va integeti amiabil in cazul in care sunt mai mult de 10 zile, deoarece scapati de dosarul penal. In caz ca nu vor fi mai mult de 10 zile, atunci nu aveti de ce sa va impacati cu victima (asigurarea dumneavoastra RCA acopera daunele).
Sumele acordate de instanta difera destul de mult, dar suma pe care ati oferit-o este destul de mica.
Help
catamblin
In urma cu cateva zile am fost implicat intru-un accident. Un bicilist a iesit in fata mea dupa o strada din partea stanga, a trecut de axul drumului si a ... (vezi toată discuția)