avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita credit la o firma necunoscuta
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita credit la o firma necunoscuta

Am avut un contract de credit in 2007 la un I.F.N. care din 2010 nu mai activeaza in Romania iar creditul meu care era facut pe 5 ani a ajuns (nu stiu cum)la o firma de amanet care cica a cumparat contractele in derulare.Am fost anuntata telefonic in anul 2010 ca ifn-ul la care trebuie sa platesc ratele este altul , mi s-a dat un alt numar de cont in care trebuia sa achit rata ,fara alte explicatii, fara alt contract.Acum mi-a venit o somatie de la un executor prin care am de achitat 7,135 lei unei firme creditoare Darval Investment S.A. de care nu am auzit pana acum, iar atasat comunicarii am contractul de credit din 2007(de 4000 lei).Precizez ca pana in 2010 nu am avut restante la credit, restantele au aparut in momentul in care cea de-a doua firma a spus ca nu trebuie sa incheie alt contract cu mine,iar ceea ce am eu de facut este sa platesc ratele in continuare.Mi s-a trimis hartie de proprire la scoala la care lucrez dar directoarea nu a vrut sa faca nici un fel de proprire deoarece a zis ca nu are nici un contract de credit incheiat intre mine si cea de-a doua firma.Ce sa fac cu aceasta somatie, daca eu nu am auzit de cea de-a treia firma care este trecuta ca creditoare ??? Precizez ca somatia am gasit-o in posta fara ca eu sa altcineva din familie sa semneze vreo confirmare .
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2012
marilenabaiko, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 12:15, 14 Decembrie 2012
Singura solutie este contestatia la executare. Tineti cont de faptul ca aceasta executare a fost incuviintata de o instanta de judecata.
Aceasta comunicare nu trebuia trimisa cu confirmare de primire ? Ceea ce eu nu pot intelege este cum ma poate obliga sa platesc o datorie unui creditor de care eu nu am auzit.Contractul de credit incheiat nu este cu creditorul care a cerut executarea.Cum dovedeste el ca eu am luat un credit de la socitatea lui.
Problema este mai delicata. Acest creditor, probabil, a cumparat creanta de fondul de investitii, el are un titlu, altfel nu-i incuviinta instanta executarea. Eventualele aparari le puteti formula NUMAI in cadrul procesului de contestatie la executare.
Poti cere executorului sa platesti in rate suma?
Sa iau legatura cu executorul sau sa ma prefac ca nu stiu nimic ( nu am primit somatia cu confirmare de primire ).Daca nu am bunuri mobile sau imobile mi se va pune proprire pa salar?
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2012
marilenabaiko, utilizator
DA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere executare silita aurtan aurtan Buna ziua, Am primit o instiintare de la un executor judecatoresc prin care mi se aduce la cunostinta ca s-a declansat urmarirea silita mobiliara impotriva ... (vezi toată discuția)
Blocarea contului fara atentionare este legala? marianapruteanu marianapruteanu Am avut un credit la un IFN intocmit in august 2009, pe care l-am platit corect pana in 2010.Ca urmare a taierii salariilor din 2010 si a faptului ca eram unic ... (vezi toată discuția)
Executare judecatoreasca ank2010 ank2010 buna seara as dori sa ma ajutati si pe mine cu o problema.in data de 06.10.2006 am avut luat un frigider in rate de la [editat] am achitat atunci 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)