avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema asociatie de locatari

Buna ziua,

Intampin si eu urmatoarea situatie:

In scara in care locuiesc exista o persoana rau platnica (a acumulat datorii in jur de 6000 ron la intretinere), din cauza careia exista riscul sa fie taiata apa curenta in bloc.

Minunatii vecini s-au gandit ca ar putea strange semnaturi in asa fel incat sa fie taiata apa doar pe coloana pe care este locatarul rau platnic si implicit eu care sunt cu toate cheltuielile la zi. Mentionez ca societatea care furnizeaza apa curenta a spus ca in blocul in care locuiesc se poate taia apa doar pe intreaga scara si nu pe o anumita coloana.

In cazul in care chiar se vor pune pe treaba vecinii, impreuna cu administratorul de la asociatie, cum as putea sa actionez, deoarece consider o astfel de masura ca fiind abuziva.

In legea 230/20007 nu am gasit nimic referitor la situatii similare.

Va multumesc mult pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:11, 31 Decembrie 2012

Concretizarea solutiei dvs necesita materiale si manopera care automat conduce la achitarea de sume inclusiv majorate fata de debitul rau platnicului daca exista multi consumatori pe tronsonul respectiv

Nu inteleg ce vreti sa spuneti.:">
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2012
johnpescar, utilizator
Solutia propusa de @johnpescar este foarte buna. Aceasta in mod teoretic, pentru ca practic este ceva mai complicat - dar oricum, nu este imposibila o asemenea metoda. Pai da, trebuieste facuta o investitie, altfel cum? Faza este ca, intr-adevar, se scapa de influenta negativa a unor rau platnici, iar celalti proprietari nu vor fi afectati de prevederile contractului de furnizare.
Noi avem o situatie in care un proprietar a fost deja actionat in instanta pentru o suma considerabila, nu a inteles nimic din toate astea, continua sa nu achite nimic, desi are posibilitati materiale (proprietarii de drept - nu mai locuiesc in acel apt. - unul este plecat din tara, celallat si-a luat lumea in cap si nu dam de el, practic in apt. locuieste feciorul acestora impreuna cu o tanara, probabil viitoare sotie a acestuia).
Cum stau la et. 4 (ultimul), i-am notificat prin notificare lipita pe peretele de la intrarea in apartament, ca daca nu se prezinta la asociatie sa clarifice situatia i se va sista furnizarea de apa potabila (masura groaie, cu acceptul prop. de la et. 3). Daca aveam distribuitor la subsol, era mai simplu. In acest sens, probabil in vara, vom aborda si aceasta metoda - pe care o vom supune aprobarii AG de anul viitor...
johnpescar a scris:

- se poate monta la subsol un distribuitor pentru fiecare proprietar.

Pentru a se monta distribuitor individual ,tehnic este necesar ca de la acel distribuitor sa fie alimentat strict proprietarul A,B,C,ceea ce obliga la montarea de instalatie de la distribuitor direct la consumatorul de la parter pana la etajul 10,instalatie care este conditionat de o parte de un efort financiar individual si care tehnic trebuie sa poata fi realizat daca cosul de tevi ,permite ...
De regula nisa special amenajata contine strict una teava apa rece una teava apa calda,ori in varianta expusa de dvs ,de la nivelul subsolului tehnic ar trebui sa plece de la distribuitorul individual atatea tevi cati consumatori exista pe tronsonul respectiv

Daca s-a putut rezolva alimentarea individuala cu gaz metan a locuintelor, care consider ca este cu mult mai periculos decat apa rece atunci fiti sigur ca daca este vointa se poate tehnic rezolva si alimentarea cu apa rece individual a locuintelor de bloc.
Societatea care furnizeaza apa curenta la care v-ati interesat, taie macaroana la toata scara daca nu primeste banii pentru serviciile livrate.Pana la urma tot fara apa ve-ti ramane, numai ca o sa fiti fericit ca a murit si capra vecinului. De ce nu incercati o separare a apartamentului dvs.in ceea ce priveste consumul de apa ?. Cu cativa banuti se poate izola rau platnicul, scapati de stres. Poate nu v-ati gandit pana acum , dar se poate monta la subsol un distribuitor pentru fiecare proprietar. Bineanteles ca lucrarea se poate face la comun daca toata lumea este de acord sa plateasca.

Am propus impreuna cu inca vreo 4 vecini de foarte multe ori ca in intrega scara sa se implementeze un sistem al alimentarii cu apa cu apometrul la usa, astfel incat rauplatnicilor sa le poata fi taiata apa in caz de neplata pentru a nu fi nevoiti sa se ajunga in astfel de situatii. Insa suntem 5 care vrem si vreo 13 cara "nu au bani". Si da poate daca va muri capra vecinului, adica vor ramane toti fara apa, vor gasi bani sa implementam acest sistem care nici nu e atat de scump.

Cat despre separarea apartamentului meu, am incercat insa raspunsul primit de la furnizorul de apa a fost ca "legislatia in vigoare" nu le permite sa incheie contracte cu persoane fizice ci doar cu persoane juricide / asociatii de locatari/proprietari.

Alte discuții în legătură

Instalare lumina in boxe narciisa narciisa Buna seara, In asociatia din care fac parte ma confrunt cu urmatoarea situatie, pentru care as avea nevoie de raspunsul dumneavoastra. Acum cativa ani ... (vezi toată discuția)
Boxa subsol ANCA2002 ANCA2002 Locuiesc intr-un bloc de cand s-a construit. In acel moment s-au impartit haotic boxele (subsolul blocului) si parintii mei nu au optat pentr-u a-si face boxa ... (vezi toată discuția)
Vreau si eu boxa in beci !!! salajanradu salajanradu In urma cu 2 ani, am cumparat apartamentul in care locuim, impreuna cu acea cota-parte indiviza. In subsolul blocului, vecinii si-au inchis anumite ... (vezi toată discuția)