Subiect: VA ROG SA (ma) CORECTATI- Solicit desfiintarea executarii silite, urmare a constatarii perimarii de drept
Buna dimineata,
Am intocmit o intampinare (am cautat pe avocatnet.ro model)
Nu stiu daca am folosit corect unii termeni...nefiind jurist.
As vrea sa stiu daca societatea risca sa primeasca amenda (1.000 lei), avand in vedere ca nu exista o sentinta judecatoreasca investita cu formula executorie (primul proces, in care nu suntem parte, este perimat). Banuiesc ca domnul executor a inaintat un TITLU EXECUTORIU numai in baza cererii reclamantului (creditorului)
Multumesc pentru rabdare.
Dosar nr.xxxx/x//2012
Domnule Presedinte,
Subsemnata S.C.xxxx S.R.L., cu domiciliu in xxx, str.xxx,nrxxx,bl.xxx, scara xxx, etaj xxx, ap.xxx, jud.Timis, in calitate de parat in dosarul nr.xxx/x/2012, cu termen la 14 ianuarie 2013, depun prezenta
Intampinare
Prin care va solicitam respingerea cererii de chemare in judecata formulata de reclamantul ABC.
Motivele intampinarii:
In fapt, aratam ca, prin cererea de chemare in judecata formulata de ABC, s-a solicitat plata sumei de 6209.80 lei de catre S.C. XXX S.R.L., ca tert poprit, sumă pe care o datoreaza debitorul YYY, CNP ...., fost angajat al societatii.
Avand in vedere faptul ca domnul YYY a fost in concediu de odihna in perioada 19.10.2012-31.10.2012, conform programarii,si ca indemnizatia pentru concediu i s-a acordat cu 5 zile inainte de plecarea in concediu, conform art.150 din Codul Muncii, si deasemenea avand in vedere ca am primit cererea de poprire la data de 22.10.2012, urma sa infiintam poprire in luna noiembrie 2012.
Cu toata bunavointa noastra, infiintarea popririi nu a fost posibila deoarece domnul YYY a absentat nemotivat de la serviciu in perioada imediat urmatoare, adica de la data de 01.11.2012 pana la data de 07.12.2012. La data de 07.12.2012 , YYY a depus cerere de lichidare la zi, astfel ca, in prezent, YYY nu este angajat al societatii XXX S.R.L. si nu îi datoram sume bănesti si nici alte valori sau bunuri.
Am dat dovada de bunavointa si prin faptul ca am comunicat adresa noastra de mail,si numarul de telefon, Biroului de Executori Judecatoresti MMM . Am solicitat telefonic „sentinta instantei investita cu formula executorie”, sentinta pe care nu am primit-o.
Am fost si suntem in imposibilitate de a consemna sume de bani si deasemenea am fost si suntem in imposibilitate de a comunica cuantumul venitului lunar net al debitorului.
Urmare celor de mai sus solicitam respingerea actiunii.
Solicit desfiintarea executarii silite, urmare a constatarii perimarii de drept.
Pag.1din 2
In ceea ce priveste cererea reclamantului, situatia in fapt si in drept este cu totul alta.
ABC, in calitate de reclamant, s-a judecat in perioada 2008-2010 cu S.C.ZZZZ- ca tert poprit, in dosarul cu nr. 123456789../2008, proces suspendat la data de 28.10.2008 in baza art.155 ind.1 C.PR.CIV., perimat la 23.03.2010. (parti:ABC TIMIS : Contestator ; YYY : Intimat ; IONEL : Terţ poprit ; SC ZZZZ SRL : Terţ poprit)
Nu avem cunostinta de nici o deplasare pe teren la domiciliul debitorului, iar privind cererea de poprire, am comunicat pe mail si telefonic cu Biroul de Executori Judecatoresti MMMi , dovedind bunavointa si prezentandu-le situatia de fapt, situatie in care nu putem sa comunicam nicio consemnare de sume banesti , nicio indisponibilizare de bunuri si nicio adresa din care sa rezulte ca s-a procedat la infiintarea popririi, aflandu-ne in imposibilitatea infiintarii acesteia, nedatorand sume banesti domnului YYY, acesta nefiind angajatul societatii xxx S.R.L.
Solicit desfiintarea executarii silite, urmare a constatarii perimarii de drept.
In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art.115-118 C.proc.civ.
Dovada cererii inteleg sa o fac cu :
- Pontajele lunii octombrie, noiembrie si decembrie ale anului 2012 (trei exemplare din fiecare).
- Copie legalizata „cerere de lichidare la zi” a domnului YYY (trei exemplare);
- Copie „decizie incetare contract individual de munca” (trei exemplare).
Depun intampinarea si actele de care am facut vorbire in 3 (trei) exemplare, unul pentru instanta si unul pentru a fi comunicate reclamantului.
- Adresa de infiintare poprire emisa de MMMM ;
- Proces –Verbal de constatare-titlu executoriu nr....
- Contract de imprumut cu dobanda nr....../2005, incheiat intre ABC..... impreuna cu anexa 1privind girantii si anexa 2 rate la contract.
Cu stima,
Data 18.12.2012 Semnatura
Pag.2 din 2
.....................................
Pe citatie scrie:
cel mai tarziu cu 5 zile inainte de termenul stabilit pntru judecata, aveti obligatia de a depune INTAMPINARE" "Intampinarea este obligatorie si trebuie depusa la dosar cu cel putin 5 zile inainte de termenul de judecata, in doua exemplare
Redactati intampinare pe care o depuneti la arhiva instantei in atatea ex cate parti sunt si cu minimum 5 zile anterior termenului de judecata ,astfel incat sa acordati completului de judecata timpul faptic necesar analizarii punctului dvs de vedere
Validare poprire
ancut75
In fapt am luat masina in leasing cf ctr din data de 05.09.2008
pret achizitie 48800 EUR
platit - Avans 15%
platit - 6 rate
rata 7-8-9 restante - ... (vezi toată discuția)
Tert poprit
irina8001
Societatea mea a primit astazi de la judecatorie , cerere de chemare in judecata in calitate de tert poprit pentru unul din angajatii nostri. Noi am primit in ... (vezi toată discuția)