predat camion in data de 09.07.2009 - in conditii impecabile
banca vinde camion cu 20.000 eur UNUI CUMPARATOR - deci LA UN PRET EXTREM EXTREM DE MIC in data de 09.12.2009
banca ma executa silit pentru 20.387eur(taxa de reziliere cumpusa din toate ratele de leasing ramase de achitat si valoarea reziduala)
S-a judecat insolventa, radiat firma debitoare
In data de 16.06.2010 s a obtinut incuviintarea executarii silite impotriva fidejusorului (si administratorul firmei contractante)
In data de 06.11.2012 s a primit comunicarea de infiintare poprire
In data de 14 feb 2013 s a solicitat instantei cererea de validare poprire
FIRMA x – A CONTRACTAT LEASINGUL
D- NA Y - ADMINISTRATOR SI FIDEJUSOR
FIRMA Z – TERT POPRIT
D-NA Y DEBITOR(SI ANGAJAT AL SC Z SRL) SI ADMINISTRATOR AL SC Z SRL
intrebari:
exceptia perimarii - posibil?
exceptia prescriptiei - posibil?
clauze abuzive solicitarea ratelor ramase de achitat si valoarea reziduala - posibil?
Va rog ma ajutati sa formulez o intampinare?
trebuie sa intru in proces ca reprezentant al tertului poprit si de asemenea si ca fidejusor?
ce aparari poate invoca tertul porprit si ce aparari poate invoca fidejusorul
?
Multumesc mult,
PS as avea nevoie si de un model de intampinare....:sorry:
Daca datele sunt reale, cererea de validare este tardiv formulata(mai mult de 3 luni, art. 460 C.pr.civ in vigoare la data inceperii executarii). Nu va pot oferi un model de intampinare pentru ca fiecare speta presupune abordare distincta.
06.11.2012 - s a primit comunicarea de infiintare a popririi
in termen de 15 zile tertul trebuie sa infiinteze poprirea sau sa faca plata. Nu s a dat curs comunicarii de infiintare a popririi.
Dupa expirarea celor 15 zile, creditorul poate formula cererea de validare in termen de 3 luni- eu asa am inteles citind despre validare poprire.
Deci ar fi in termen cererea.
Intrebarea mea este legata mai intai de incuviintarea executarii silite care este facuta in 2010, iar urmatoarea forma de executare este inceputa in 2012 - nu cumva se perima si prin urmare se si prescrrie dreptul de executare?
Conform Art. 389 cpc - Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei.
In speta incuviintarea executarii silite a fost admisa in data de 16.06.2010, iar comunicarea de infiinatare a popririi este facuta in data de 06.11.2012.
Va rog frumos sa imi spuneti daca este corect si legal formulat
Prescrierea dreptului de a pune în executare titlul executoriu.
Perimarea nu afectează dreptul creditorului de a începe o nouă executare silită, înăuntrul termenului de prescripţie a dreptului de a obţine executarea silită.
Dacă intervine însă prescripţia executării silite, perimarea lipseşte de efect actele de executare silită anterioare, iar începerea unei noi executări silite este nulă.
In speta incuviintarea executarii silite a fost facuta in data de 16.06.2010, deci dreptul de executare silita s a prescris in data de 16.06.2013.