avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Tert poprit
Discuție deschisă în Executare silită

Tert poprit

Societatea mea a primit astazi de la judecatorie , cerere de chemare in judecata in calitate de tert poprit pentru unul din angajatii nostri. Noi am primit in data de 27.08.2015 de la executor instiintarea de poprire asupra a 1/3 din salariu, noi am luat la cunostinta de poprire , am instiintat salariatul spunandu-i ca incepand cu data de 01.09.2015 i se va opri 1/3 din salariu. Din cauza domeniului de activitate a societatii si incasari foarte greoaie noi nu am dat inca salariile pe luna septembrie. Din aceasta cauza nu am oprit salariatului .In data de 07.10.2015 angajatul a facut cerere de demisie incepand cu data de 12.10.2015 , ce fac in situatia asta ? O sa fac intampinare la judecatorie ( apropo dansii au facut cerere de chemare in judecata nu la judecatoria unde avem sediu social ci la judecatoria din judetul care sunt ei ).
Cel mai recent răspuns: Jurist90 , utilizator 18:47, 7 Octombrie 2015
Faceti intampinare in termen prin care sa va expuneti toate apararile
In situatia cand debitorul paraseste locul de munca,trebuie sa procedati conform art.786 NCPC(1)"Poprirea ramane in fiinta si atunci cand debitorul isi schimba locul de mjuncasau este pensionat.In aceste cazuri, tertul poprit va trimite actele prin care s-a infiintat poprirea unitatii la care se afla noul loc de munca al debitorului sau organului de asigurarisociale competent,care, de la data primirii acestor acte devine tert poprit.
(2)Daca debitorul paraseste unitatea fara ca aceasta sa cunoasca noul loc de munca,ea il va incunostinta pe creditor despre aceasta imprejurare.Dupa aflarea noului loc de munca al debitorului,creditorul il va aduce la cunostinta unitatii de la care debitorul a plecat,pentru a se proceda potrivit alin.(1)"
Prezentati toate apararile in intampinare. Daca faceti dovada ca in perioada dintre primirea adresei de poprire si demisia angajatului nu i-ati acordat acestuia nici un ban, sigur cererea de validare poprirea ( pentru asta este chemata societatea in instanta) va fi respinsa.
Pe viitor raspundeti in scris executorului judecatoresc dupa ce vi se comunica adresele de infiintare poprire si de asemenea, comunicati cand au loc astfel de intarzieri ale platii.
Avand in vedere ca societatea nu a formulat nici un raspuns este logic ca aceasta inactiune este considerata rea credinta din partea tertului poprit, impotriva formulandu-se aceste actiuni de validare poprire.

Mult succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura plata pensie minor dupa schimbarea locului de munca al platitorului anemona34 anemona34 Bun gasit! va rog,sa ma indrumati cei care aveti cunostinte juridice in urmatoarea problema: -in urma cu 8 ani,am divortat ,in hotarare scrie ca tatal sa ... (vezi toată discuția)
Model bogatuion12 bogatuion12 Buna, ma poate ajuta cineva cu un model de cerere pentru poprire pe salariu(pensie alimentara),atunci cand a intervenit schimbarea locului de munca? multumesc (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu alinaemi alinaemi Buna ziua. Am un fost angajat pentru care pe vremea cand lucra la noi am primit scrisoare de executare silita (poprire pe 1/3 din venituri). Am platit penru el ... (vezi toată discuția)