avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procedura plata pensie minor dupa schimbarea locului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procedura plata pensie minor dupa schimbarea locului de munca al platitorului

Bun gasit!
va rog,sa ma indrumati cei care aveti cunostinte juridice in urmatoarea problema:
-in urma cu 8 ani,am divortat ,in hotarare scrie ca tatal sa plateasca pensie minorului pana la majorat;
-societatea unde lucra la momentul respectiv a virat lunar banii;
-dupa care m-a anuntat ca si-a intrerupt activitatea angajatul lor;
1.acum stiind personal unde este noul loc de munca,elnu a instiintat angajatorul ca trebuie sa plateasca pensie,ei ce pot face?
2. sa merg la noul angajator cu hotararea de divort?
3.sa cer in instanta validarea popririi?
Stiu ca pot demara aceasta fara un executor,nu pot apela la el din motive financiare.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:15, 6 Noiembrie 2016
Legea s-a schimbat între timp, aşa că fie plăteşte domnul din proprie iniţiativă, fie este obligatoriu să apelaţi la un executor.Firmele pot fi obligate să facă propriri din salariu doar de către un executor judecătoresc.
Pe vremea aia, instanta infiinta din oficiu poprirea pe salariu pt pensie, acuma ca s-a mutat, poprirea ramane in fiinta.

Art. 786. Continuarea popririi
(1) Poprirea ramane in fiinta si atunci cand debitorul isi schimba locul de munca sau este pensionat. In aceste cazuri, tertul poprit va trimite actele prin care s-a infiintat poprirea unitatii la care se afla noul loc de munca al debitorului sau organului de asigurari sociale competent, care, de la data primirii acestor acte, devine tert poprit.

(2) Daca debitorul paraseste unitatea fara ca aceasta sa cunoasca noul loc de munca, ea il va incunostinta pe creditor despre aceasta imprejurare. Dupa aflarea noului loc de munca al debitorului, creditorul il va aduce la cunostinta unitatii de la care debitorul a plecat, pentru a se proceda potrivit alin. (1).

Asa ca instiintati vechiul angajator unde s-a mutat pt ca acesta sa trimita actele noului angajator si tineti legatura ca sa stiti cand le primeste.
Daca cel nou nu se conformeaza, cereti in termen de maxim o luna validarea popririi.
vechiul angajator nu stie sau nu vrea sa spune unde are noul loc de munca;
eu stiind lucrul acesta pot demara actiunea de validare poprire?
t ermenul de o luna a trecut,ce art sa mentionez in cerere catre instanta,va rog?
786 sau 789?
de cand nu mai este valabila,,Pe vremea aia, instanta infiinta din oficiu poprirea pe salariu pt pensie, acuma ca s-a mutat, poprirea ramane inf fiinta,,?
pt raspunsul lui martonze: nu pot financiar sa apelez la un executor,stiu ca pot face cererea catre instanta si singura;asa este,va rog?
multumes pt raspunsuri!

gi-jane2 a scris:

Daca debitorul paraseste unitatea fara ca aceasta sa cunoasca noul loc de munca, ea il va incunostinta pe creditor despre aceasta imprejurare. Dupa aflarea noului loc de munca al debitorului, creditorul il va aduce la cunostinta unitatii de la care debitorul a plecat, pentru a se proceda potrivit alin. (1).

Asa ca instiintati vechiul angajator unde s-a mutat pt ca acesta sa trimita actele noului angajator si tineti legatura ca sa stiti cand le primeste.
Daca cel nou nu se conformeaza, cereti in termen de maxim o luna validarea popririi.

Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model bogatuion12 bogatuion12 Buna, ma poate ajuta cineva cu un model de cerere pentru poprire pe salariu(pensie alimentara),atunci cand a intervenit schimbarea locului de munca? multumesc (vezi toată discuția)
Angajatorul nou al platitorului de pensie alimentara refuza plata pe motiv ca adresa instantei de poprire a fost emisa pe numele primului angajator silver1101 silver1101 Va rog sa ma lamuriti si totodata sa ma ajutati, daca e posibil sa gasesc rezolvare la o problema: - am fost informata, de catre fostul sot, platitor de ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu alinaemi alinaemi Buna ziua. Am un fost angajat pentru care pe vremea cand lucra la noi am primit scrisoare de executare silita (poprire pe 1/3 din venituri). Am platit penru el ... (vezi toată discuția)