avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe salariu

Buna ziua. Am un fost angajat pentru care pe vremea cand lucra la noi am primit scrisoare de executare silita (poprire pe 1/3 din venituri). Am platit penru el cat a lucrat la noi, apoi omul si-a dat demisia si a plecat pentru 3 luni in Anglia. Treaba nu i-a mers acolo si doreste sa se reangajeze la firma noastra. Daca ii fac un nou contract, sunt obligata sa ii fac in continuare retinere pe salariu in baza acelei scrisori vechi primite anul trecut sau pot astepta sa se sesizeze executorul din nou si sa trimita o noua instiintare. Risc ceva ? ideea este ca as vrea sa-l reangajez si sa nu il popresc (cat se poate :-)
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 04:22, 16 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Executorul va trebui sa faca din nou demersuri pentru efectuarea popririi. Dvs. nu sunteti obligat sa ii opriti din moment ce discutam de un contract nou de munca. Executorul va retransmite adresa de infiintare a popririi. Oricum, recomand sa aveti toate actele in ordine si daca executorul va spune ca nu v-ati indeplinit obligatiile de tert poprit ii transmiteti noul contract, decizia de incetare a primului, etc..
Va multumesc pentru raspus. Vreau sa totusi sa stiu daca pot sta linistita si sa astept sa retransmita adresa. Nu as vrea sa risc ca executorul in loc sa "spuna" ceva sa imi blocheze direct conturile firmei. Exista acest risc ?
Buna seara!

Articolul 786 C.P.C.
Continuarea popririi
(1) Poprirea ramane in fiinta si atunci cand debitorul isi schimba locul de munca sau este pensionat. In aceste cazuri, tertul poprit va trimite actele prin care s-a infiintat poprirea unitatii la care se afla noul loc de munca al debitorului sau organului de asigurari sociale competent, care, de la data primirii acestor acte, devine tert poprit.
(2) Daca debitorul paraseste unitatea fara ca aceasta sa cunoasca noul loc de munca, ea il va incunostinta pe creditor despre aceasta imprejurare. Dupa aflarea noului loc de munca al debitorului, creditorul il va aduce la cunostinta unitatii de la care debitorul a plecat, pentru a se proceda potrivit alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura plata pensie minor dupa schimbarea locului de munca al platitorului anemona34 anemona34 Bun gasit! va rog,sa ma indrumati cei care aveti cunostinte juridice in urmatoarea problema: -in urma cu 8 ani,am divortat ,in hotarare scrie ca tatal sa ... (vezi toată discuția)
Plata pensie intretinere leonardy44 leonardy44 Buna ziua! conform hotararii judecatoresti angajatorul a virat catre reprezentantul legal banii pt minor; -angajatorul nu mai face virarea banilor deoarece ... (vezi toată discuția)
Tert poprit irina8001 irina8001 Societatea mea a primit astazi de la judecatorie , cerere de chemare in judecata in calitate de tert poprit pentru unul din angajatii nostri. Noi am primit in ... (vezi toată discuția)