avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... OUG 18/2009 - reabilitare termica - contract de mandat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

OUG 18/2009 - reabilitare termica - contract de mandat

Speta este urmatoarea : prestatorul de servicii ( cel care a reabilitat niste blocuri) a actionat in instanta Primaria pt. plata unor penalitati ca urmare a intarzierii platilor. Primaria a chemat in garantie asociatiile beneficiare ale lucrarilor, insa s-a ridicat problema ca in contractul de mandat incheiat conform OUG 18/2009 intre primarie si asociatii, nu se pomeneste nimic de plata unor penalitati, desi incontractul de executare dintre Primarie si executant sunt mentionate aosciatiile, cota ce le revine la plata, etc. In aceasta situatie, penalitatile rezultand datorita neplatii cotelor ce revin asociatiilor, este pertinenta sustinerea asociatiilor ? Va multumesc , si sarbatori cu bine !
Cel mai recent răspuns: aricici , utilizator 14:59, 17 Decembrie 2012
In contractul incheiat intre primarie si asociatii nu sunt prevazute clauze referitor la solutionarea situatiilor de intarziere/neplata obligatii executare servicii ?
In cazul in care nu sunt prevazute sanctiuni=penalitati,pe cale de consecinta pretentia primariei nu are temei legal asumat contractual
Este un punct de vedere, as spune "la prima vedere", insa cred ca trebuie avut in vedere faptul ca contractul de mandat in discutie a fost impus prin lege ( practic este ca o anexa a Contractului principal de prestari servicii), deci izvorul lui este in legea speciala si nu in vointa partilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anveloparea termica prin programul primariei si ordonanta de urgenta 69 din 30 iunie2010 NCorina NCorina Va rog sa imi explice cineva ''OUG 69/2010 Art 13 (3) Beneficiarul va garanta prin angajament asumat de catre propietari locuintelor unifamiliale sau a ... (vezi toată discuția)
Neplata avansului la reabilitare termica de catre proprietari monicameleru monicameleru Va deranjez si eu cu o problema am mare nevoie de un sfat . De cateva luni sunt administrator la o asociatie de proprietari care cuprinde 6 blocuri cu 10 ... (vezi toată discuția)
Plătirea de către noul proprietar a lucrărilor de reabilitare termică efectuate anterior cumpărării apartamentului Beni1984 Beni1984 Bună ziua, Am cumpărat recent un apartament, cu creditul Prima Casă. Proprietarul anterior l-a adjudecat prin licitaţie publică - executarea silită a ... (vezi toată discuția)