avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere chemare in judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere chemare in judecata

1-in cazul in care creditorul nu si-a achitat datoriile fata de debitor,inainte de a face cererea de chemare in judecata,mai este nevoie de a-i trimite somatie ? 2-in cazul unui imprumut a unei sume de bani (2000 euro),cu chitanta de mana,daca banuiesti ca cel imprumutat nu are venituri (desi are o soc.com.) si deci, nici posibilitatea de a achita datoria,este mai bine sa nu-l actionezi in instanta,avand doar de pierdut mai mult?multumesc....
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 21:16, 14 Decembrie 2012
1. Este recomandabil ca debitorul sa fie somat, prin aceasta se dovedeste instantei buna credinta a creditorului de solutionare amiabila a litigiului.
2. Daca nu se intreprinde nimic pentru recuperarea creantei, aceasta se va prescrie in termen de 3 ani de la data scadentei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani imprumutati de recuperat buna ziua. stiti cum se spune, ... CBucuresti CBucuresti Bani imprumutati de recuperat Buna ziua. Stiti cum se spune, daca vrei sa vezi cu adevarat cine itit este prieten, imprumuta bani. Am ajutat pe cineva cu o ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie platita de catre firma recuperatoare claudia8305 claudia8305 Buna seara. Va rog dc ma poate ajuta cineva cu un sfat: in 2010 am luat imprumut o suma 1500ron de la o firma care acorda imprumuturi rapide pt nevoile urgente ... (vezi toată discuția)
Imprumut neachitat nanmarius nanmarius Buna ziua! In urma cu 3 luni am imprumutat o persoana cu suma de 10000 de euro pe care trebuia sa ii restituie pana la data de 1 Mai. Avand anumite dubii ca ... (vezi toată discuția)