avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proba Video
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proba Video

buna ziua as dori o lamurire in privinta probei video intr-un accident rutier este admisa? De exemplu am un accident fara nici un martor dar totusi am camera video de masina...inregistrarea poate fi martorul meu se ia in considerare?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: buzz0ut , utilizator 23:17, 14 Decembrie 2012
Conform deciziei de mai jos, a Curtii Constitutionale, inregistrarea facuta de camera video din autoturismul dvs., poate fi considerata proba, in complectarea celorlalte probe pe care le aveti (inscrisuri, martori, expertize, etc)

Fragment din Decizia Curtii Constinutionale nr.593/2006, referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 91(6) din Codul de procedura penala.

"Examinand exceptia astfel cum a fost formulata, Curtea constata ca aceasta este neintemeiata. Astfel, ratiunea reglementarii in continutul art. 91(6) alin. 2 din Codul de procedura penala a posibilitatii ca inregistrarile prezentate de parti sa poata "constitui mijloace de proba, daca nu sunt interzise de lege" este aceea ca oricine care are o proba ce poate servi aflarii adevarului sa o poata prezenta, dispozitiile respective fiind aplicabile in cazul surprinderii in mod spontan a unor fapte sau intamplari ce sunt inregistrate prin mijloace audio sau video. Folosirea unor astfel de inregistrari ca mijloc de proba intr-un proces penal este in concordanta cu prevederile art. 53 din Constitutie, care recunosc legitimitatea unor restrangeri ale exercitiului unor drepturi sau libertati, inclusiv ale exercitiului dreptului la respectarea si ocrotirea de catre autoritatile publice a vietii intime, familiale si private - invocat in motivarea exceptiei -, daca acestea se fac prin lege si in vederea apararii unor valori sociale importante, precum desfasurarea instructiei penale sau prevenirea faptelor penale".
Multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba video in noul cod penal adrianfm67 adrianfm67 Am fost nevoit sa filmez intrun apartament in care sint coproprietar abuzurile celuilalt proprietar,inclusiv abuzurile si santajul la care eram supus de catre ... (vezi toată discuția)
Am inregistrat video cum un politist se antepronunta intr-o cauza penala. am inregistrat procurorul de caz. am trimis inregistrarile atat la prim-procuror cat si la dna... posibile consecinte soparla62 soparla62 De fapt eu anul trecut 2014 am sesizat politia pentru Tulburarre de posesie a unui teren agricol cat si faptul ca s-au obtinut Fonduri Europene APIA Fara ... (vezi toată discuția)
Exceptia de neconstitutionalitate in cazul cu traian remes CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Stie cineva la ce data s-a pronuntat Curtea Constitutionala in acest caz? Decizia nu este publicata in Monitorul Oficial si nu am gasit nimic concludent cu ... (vezi toată discuția)