Buna seara .
Sunt unic intretinator de familie ( 48 ani, vaduva, cu un copil student la zi in anul III ) .
Pe 1 decembrie am primit decizie de schimbare a locului de munca, in cadrul aceleiasi unitati, in contextul reorganizarii societatii, intr-un loc unde se impunea o persoana cu pregatirea mea .
De la acea data mi-am luat in primire noile atributiuni, ca azi sa am surpriza sa fiu chemata la Resurse umane si sa mi se dea preaviz de somaj .
Este legal ce s-a intamplat ?!
E posibil ca dupa numai 2 saptamani de la numire, sa se ajunga la concluzia ca se pot lipsi de un om, pentru postul pe care am fost numita ?!
Situatia mea este cu atat mai grea cu cat sunt vaduva, nu mai am alte venituri, si am in intretinere un copil aflat inca la studii, si care are o pensie de urmas ce ii ajunge pentru doar pentru cazare !
V-as ramane recunoscatoare daca m-ati sfatui ce sa fac !
Va multumesc !
In principiu, angajatorul ste cel care decide ce posturi restructureaza .. insa va trebui sa studiati prevederiel Reg.Intern ale acestuia si/sau alae ccm aplicabil acestia pentru a vedea daca exista criteriile ce se au in vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concedierea individuala.
Dvs aveti posibilitatea sa contestati in instanta decizia de concediere .. Condiţiile impuse de art. 65 din Codul muncii sunt desfiinţarea locului de muncă sa fie efectiva şi existenţa unei cauze reale şi serioase.