avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Criterii la concedieri individuale prin desfintarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Criterii la concedieri individuale prin desfintarea postului

Buna ziua, daca ma puteti ajuta, va rog, as dori sa stiu dupa ce criterii se desfiinteaza un numar de posturi intr-o companie, in cadrul unei reorganizari datorate problemelor economice ? Cum sunt alese acele posturi ? Mentionez ca nu este vorba de concediere colectiva.
Conform codului muncii, la concediere colectiva exista criteriile referitoare la ordinea de prioritate la concediere. Dar ele nu se aplica si concedierilor individuale, din cate inteleg din lege.
Atunci pe ce baza se fac aceste concedieri si ce lege reglementeaza aceasta baza ?
Multumesc mult anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:05, 7 Februarie 2012
Conform noului Cod al Muncii,aceste criteri sunt stipulate in Regulamentul de ordine Interioara sau in fisa postului,dar tine si de decizia agajatorului care respecta aceste lucruri
+alte aspecte legate de indeplinirea sarcinilor,evaluarea persoanei din pc. de vedere profesional si activitatea desfasurat la locul de munca.
Intr-adevar, in cazul concedierii individuale Codul Muncii nu face nicio referire la citeriile de evaluare asa cum mentionaza in cazul concedierilor colective.

In Reg.Intern al angajatorului sau in ccm aplicabil acestuia se pot stabili criteriile avute in vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concedierea individuala.

Concedierea in baza art.65 alin.1 C.mun. nu presupune si evaluarea salariatului, ci doar ca, desfiinţarea locului de muncă să fie efectivă şi să aibă la baza o cauză reală şi serioasă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Criterii concediere ddianna ddianna Buna ziua, Ce criterii se pot aplica in cazul concedierilor ( nu concedieri colective). ??? Multumesc. (vezi toată discuția)
Motivatie concediere costel58 costel58 In cazul unei actiuni de concedire individuala poate fi invocat numai motivul scaderii profitului la nivel de societate(nu si lipsa lui) ? De asemenea ce ... (vezi toată discuția)
Decizie urmata de preaviz somaj mystic mystic Buna seara . Sunt unic intretinator de familie ( 48 ani, vaduva, cu un copil student la zi in anul III ) . Pe 1 decembrie am primit decizie de schimbare a ... (vezi toată discuția)