As dori sa stiu cum trebuie sa procedez pentru a obtine terenul de sub cladirea pe care doresc s-o cumpar.
Ideea este ca aceasta cladire, care as dori s-o cumpar, este detinuta de o firma (care sia schimbat denumirea prin fuziune cu alta firma mai mare) dar care detine imobilul dinainte de '89. Nu au nici un act de proprietate, doar niste hartii prin care atesta ca au platit impozit pe un teren (care teoretic este cel de sub cladire), si faptul ca acolo de cand este cladirea este curent electric.(cladirea a fost in cadrul unui CAP).
Cum sa procedez ca sa pot sa iau si acel teren si sa il inscriu in CF?
Ar fi mai bine ca firma sa demareze procedura in instanta pentru dobandirea dreptului de proprietate inainte sa imi vanda mie cladirea sau o pot face si eu dupa ce cumpar cladirea?
Fara a vedea ceva acte este f greu de dat un raspuns.
Ca principiu general puteti promova o actiune pentru dobandirea dreptului de proprietate prin uzucapiune asupra constructiei si accesiune asupra terenului, unind posesia dvs cu acea a autorilor.
Sfatul meu insa ar fi sa incheiat un antecontract sau o promisiune cu cei ce se pretind proprietari, actul de vanzare urmand a fi incheiat la momentul la care vor avea o hot judec definitiva si irevocabila care sa le constate dreptul de proprietate. Nu aveti de ce cumpara aceste imobile la care actualii posesori nu detin niciun fel de acte si apoi sa va luptai dvs si sa cheltuiti bani si timp prin instante, cel putin 2 ani de zile.