Buna dimineata!As dori si eu un raspuns scurt la intrbarea urmatoare.
Daca nu detin un justitlu asupra unei parti dintr-o cladire ,dar am justitlu asupra celeilalte parti a cladirii si asupra intregii suprafete de teren pe care este situata cladirea pot invoca in instanta dreptul de accesiune sau uzcapiune avand in vedere ca au trecut 21 de ani de cand am dobandit prin contract de vanzare cumparare terenul si cota parte din cladire?Mentionez ca celalalt coproprietar asupra cladirii si-a dobandit drepturile prin certificat de mostenitor de la persoana de la care eu am cumparat nelocuind si ne mai interesandu-se de cca 16 ani de partea sa de cladire ,in tot acest timp eu investind in reparatiile necesare mentinerii in bune conditii a intregii cladiri.Va multumesc!
Nu stiu daca intelegeti notiune de just titlu, adica un act nevalabil din motive pe care dumneavostra nu le cunoasteti si care va creeza convingerea ca dv sunteti proprietarul bunului. Din ce inteleg eu, dv aveti un titlu de proprietate asupra terenului si asupra unei cote parti din cladire. Pentru a opera uzucapiune de scurta durata trebuie sa aveti un just titlu pentru cota parte ce nu va apartine ,dv aveti cunostinta ca nu este a dv si va putea opera doar uzucapinea de lunga durata 30 cu indeplinirea unor conditii a posesiei dumneavostra.